Υλοποιήθηκε το έκτακτο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, στο Δήμο Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, χθες 10 Μαΐου στο Λαύριο και την Κερατέα.

Τα προϊόντα, που διανεμήθηκαν χωρισμένα σε πακέτα, περιλάμβαναν νωπό κοτόπουλο, φέτα, γάλα, λάδι μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, ζάχαρη, αλεύρι, τοματοχυμό και φακές. Τα πακέτα παρελήφθησαν από τους ωφελούμενους στα δύο σημεία διανομής, ένα για την κάθε Δημοτική Ενότητα, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και το ΑΜΚΑ τους.

Συνολικά παρελήφθησαν 836 πακέτα.

Η εφαρμογή του προγράμματος – όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας, θα πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο δόσεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 11.000 δικαιούχων ομάδων του εν λόγω προγράμματος, με τη διανομή πακέτων τροφίμων σε έξι κατηγορίες δικαιούχων ανά συμβαλλόμενο δήμο.

Η πρώτη φάση αφορούσε τους δήμους: Ζωγράφου, Βύρωνα, Ασπρόπυργου, Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Νέας Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνος, Φυλής, Γαλατσίου και Μεγαρέων.

Τον συντονισμό του προγράμματος έχει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Θανοπούλου.

Διαβάστε σχετικά:

thumbnailΞεκινά σήμερα η παροχή τροφίμων σε αστέγους σε 9 Δήμους της Αττικής

Ξεκινά από σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος παροχής τροφίμων σε άστεγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, σε εννέα δήμους της Αττικής ενώ σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους.  …