Αδειοδοτήσεις «εξπρές» για υδατοδρόμια. Προσεχώς και στο Λαύριο

Μία ακόμη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Βόλο, ανεβάζοντας στις 9 συνολικά εγκεκριμένες περιβαλλοντικές άδειες που έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις έχουν εγκριθεί, εκτός αυτής του Βόλου, για τις περιοχές: Αγία Μαρίνα Γραμματικού, Αλόννησος, Παξοί, Ρέθυμνο, Σκόπελος, Σκύρος και Πάτμος και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης υδατοδρομίων σε Αμφιλοχία, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λαύριο, Πάτρα και Τήνο. Μέχρι σήμερα, πάντως, πλήρως αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο είναι αυτό της Κέρκυρας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν δουλέψει με εντατικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες για την έγκριση των παραπάνω αδειών, καθώς υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον από μια σειρά ομίλων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, οι οποίοι εξέφραζαν δυσφορία για τα «γραφειοκρατικά» εμπόδια που καθυστερούσαν την έκδοση αδειών.
Οπως φαίνεται, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «εισάκουσε» τις σχετικές «εκκλήσεις» και γι’ αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΥΠΕΝ εργάζεται εντατικά για την επιτάχυνση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων και δρομολογεί την απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για τα μελλοντικά αιτήματα».
Σχόλια μέσω facebook