Η ”ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” ΣΤΟ AΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ”ΒΑΤΡΑΧΟΙ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΛΕΑ

Η  “ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ” σας προσκαλεί στην παράσταση «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.
Στη παράσταση πρωταγωνιστούν οι:  Βασίλης Χαραλαμπόπουλος , Γιάννης Ζουγανέλης,  Εβελίνα Παπούλια,  Φάνης Μουρατίδης, Έντυ Λάμε,  Πάνος Βλάχος,  Λαέρτης Μαλκότσης, Σπύρος Μπιμπίλας, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Μαρία Κωνσταντάκη, Σωκράτης Πατσίκας
  • Η αναχώρηση πούλμαν θα γίνει από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας στις 4μ.μ.
  • Εισιτήριο πούλμαν 18€.
  • Διατίθενται εισιτήρια των 13€/Άνω διάζωμα (5€ Άνεργοι- 10Φοιτητές) και 20€/Ζώνη Β’(13€ Φοιτητές- Άνω των 65 ετών).
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 24 Ιουλίου 2014 (Περιορισμένα εισιτήρια).
Πληροφορίες-Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6976652080, 6978003191, 6932531510, 6984614675
Λίγα λόγια για το έργο:
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για τη θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2014 μία από τις πιο πρωτότυπες και ευρηματικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους «Βατράχους», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.
Σε μια Αθήνα που ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει, ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο με τους «Βατράχους», μια κωμωδία εξαιρετικής ευφυΐας, ευαισθησίας και λυρισμού.
Με έναυσμα τον θάνατο του τελευταίου μεγάλου τραγικού ποιητή, του Ευριπίδη, ο Διόνυσος ξεκινάει ένα μεταφυσικό ταξίδι στον Άδη, όπου ο Ευριπίδης και ο Αισχύλος αλληλοσυγκρούονται  σε μια αριστοτεχνικά στημένη αντιπαράθεση. Ποιος από τους δυο είναι ο καταλληλότερος να γυρίσει από τον Άδη για να σώσει την πόλη από δεινά της;  Και τι γοητευτικότερο από έναν ποιητή που καλείται να σώσει τους Αθηναίους με όπλα το ήθος, την τέχνη και τον πολιτισμό;
Οι «Βάτραχοι» είναι «ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία», λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης.
Από το Εθνικό Θέατρο οι «Βάτραχοι» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1959 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Αλέξη Σολομού.

Τι μπορεί να σώσει την πόλη; Η ορμή του νεωτερικού ή το μεγαλείο του παρελθόντος; Ο Ευριπίδης ή ο Αισχύλος; Ο ρεαλισμός ή το υπερφυσικό; Το αριστοφανικό δίλημμα των Βατράχων αναδεικνύεται στην παράσταση του Γιάννη Κακλέα, που πραγματεύεται  την κρισιμότητα της τέχνης σε εποχές μεταβατικές, όπως η δική μας. Η δύναμη της τέχνης, η «απορία» της σύγχρονης κριτικής, το θέατρο ως καλλιτεχνική και πολιτική πράξη αποτελούν στοιχεία μιας παράστασης που ερευνά τη νέα θεατρική φόρμα και αναζητεί την αξία του ποιητικού λόγου, καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του αριστοφανικού ερωτήματος.
Σχόλια μέσω facebook