Αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο βρίσκεται ο οικισμός Άγιος Κωνσταντίνος και το Θυμάρι. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για απογείωση δύο αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου.

«Ούτε πορτοφόλι δεν προλάβαμε να πάρουμε» λέει μια άτυχη γυναίκα που είδε το σπίτι της να καίγεται. Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ. 

Εκτιμάται ότι πάνω από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, ενώ ο αριθμός των καμμένων σπιτιών έχει φθάσει τα 15.
Με το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει από Ιταλία, Γαλλία και Κροατία προκειμένου να συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης.
Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) για σήμερα, Τρίτη, είναι αποθαρρυντικές καθώς οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με μέσες εντάσεις στα επίπεδα των 6-7 μποφόρ (55 χλμ./ώρα).
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στις περιοχές κοντά στους οικισμούς Συντερίνα, Αγ. Κωνσταντίνος, Παλαιά Φώκαια και Λεγρενά, με το βασικό μέτωπο να κατευθύνεται προς το Λαύριο.