Η Τατιάνα Μπόλαρη ήταν μία από τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

Συνελήφθη ο αστυνομικός που έβρισε και χτύπησε την φωτορεπόρτερ που προσπαθούσε να κάνει απλά την δουλειά της, χθες στο Σύνταγμα. Οι φωτογραφίες του ανταποκριτή του Reuters, Γιάννη Μπεχράκη που δείχνουν τον άνδρα των ειδικών δυνάμεων την ώρα που την χτυπάει έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών που απρόκλητα επιτέθηκαν σε συναδέλφους τους. Την ίδια ώρα, διατάχθηκε χθες από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διοικητική έρευνα και διενεργείται ποινική προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη σήμερα Αστυφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, και κατηγορείτε για εξύβριση, απρόκλητη σωματική βλάβη, βίαιη συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου.

Διαβάστε όλο το χρονικό των επεισοδίων με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ του NewsIt

Το meme της σφαλιάρας του ΜΑΤατζή

 

Όταν παρακολουθώ από την τηλεόραση το «ομηρικό» ξύλο που πέφτει κάθε φορά στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, προσπαθώ να μην κρίνω εν βρασμώ. Όταν βλέπω ένα ΜΑΤ να χτυπά κάποιον κουκουλοφόρο ή μη, κοιτάω να μάθω αν προηγουμένως το θύμα ήταν εκτός ελέγχου και χτυπούσε αδιακρίτως. Φυσικά, κι έτσι να ήταν, πάλι δε δικαιολογείται η αστυνομική βία, αλλά και οι ΜΑΤατζήδες πρέπει να κρίνονται με λιγότερη εμπάθεια.

Το κακό είναι πως δίνουν συνεχώς δικαιώματα για… κράξιμο. Είτε λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης, είτε λόγω ηλιθιότητας, είτε λόγω κάποιου σκοπού που εμείς αδυνατούμε(;) να κατανοήσουμε, δέρνουν ότι κινείται μπροστά τους. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο τούς εκθέτουν: Το γύρο του διαδικτύου έκανε το στιγμιότυπο με το ΜΑΤ που χτυπά τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.

Σεσημασμένη κι επικίνδυνη η φωτογράφος, έπρεπε να αναχαιτιστεί. Και αναχαιτίστηκε. Τι λέει η Αστυνομία για το συμβάν; Έδωσε στη δημοσιότητα τις δικές της εκδοχές και ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» σάς τις παρουσιάζει:

 

Όλα τα meme από τον dr.SeenG, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.