ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΡΜΑ» ΚΑΙ «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ» ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»


Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» ανακοινώνει την υλοποίηση 2  νέων σεμιναρίων τον Φεβρουάριο, Σεμινάριο κατασκευής Κοσμημάτων με σύρμα και Σεμινάριο παρασκευής Καλλυντικών Σαπουνιών.


Το Σεμινάριο κατασκευής κοσμημάτων με σύρμα (τεχνική filigree) θα υλοποιηθεί το Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου ώρα 12:00- 14:30 στην αίθουσα του Συνδέσμου και περιλαμβάνει παρουσίαση της συρματερής τεχνικής και στη συνέχεια κατασκευή συρματερού ρόδακα με την χρήση φλόγιστρου και συρμάτων.  Το σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή στη τεχνική αυτή και κατά την διάρκεια του οι συμμετέχοντες θα δουν όλα τα πρακτικά στάδια από την αρχή έως το τέλος κατασκευής ενός συρματερού κοσμήματος και θα φτιάξουν το δικό τους κόσμημα.


Το Σεμινάριο παρασκευής καλλυντικών σαπουνιών θα υλοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 12:00-14:30 στην αίθουσα του Συνδέσμου και περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος όπου παρουσιάζεται ο τρόπος παρασκευής σαπουνιών, οι βασικές χημικές γνώσεις σαπωνοποιίας καθώς και τα υλικά παρασκευής όπως λάδια και ποικιλίες αρωμάτων. Στο πρακτικό μέρος θα κατασκευαστούν σαπούνια χρησιμοποιώντας στρώματα χρωμάτων και διαφορετικά αρώματα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στα στάδια κατασκευής των σαπουνιών και θα παρασκευάσουν τα δικά τους σαπούνια.
Εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο Αντώνης Ξενάκης.
Πληροφορίες-Δηλώσεις στην γραμματεία του Συνδέσμου κάθε Τετάρτη, Παρασκευή ώρες 19:00-21:00 αλλά και στα τηλέφωνα 6976652080, 6978003191, 6984614675. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Η αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» βρίσκεται στην Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας.