Την Κυριακή 7/5 στις 8.30μμ θα προβληθεί στο ΕΚΛ η ταινία “Σε Αμφίβολη Μάχη” (2016), βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ. Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο James Franco, συμπρωταγωνιστούν οι Robert Duvall και Selena Gomez.

Το έργο πραγματεύεται την απεργία εποχιακών εργατών στην Καλιφόρνια μέσα στην Μεγάλη ύφεση και εστιάζει στην ιστορία ενός συνδικαλιστή ο οποίος προσπαθεί να οργανώσει τους απογοητευμένους συναδέρφους του.

Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες του Έργου ο Μακ και ο Τζιμ, ο πρώτος είναι έμπειρος συνδικαλιστής και ο δεύτερος είναι νεοεισερχόμενος στην ταξική πάλη κινούν να οργανώσουν τους εποχιακούς εργάτες σε μια φάρμα μήλων στην κοιλάδα του Τόργκας στην Κεντρική Καλιφόρνια. Όταν οι εργάτες μαθαίνουν ότι το μεροκάματο που είχε συμφωνηθεί μειώνεται από $3 σε $1 την ημέρα, οι «συνθήκες» γίνονται ώριμες για να μπουν στο συνδικάτο. Ο γαιοκτήμονας που δεν του περισσεύει η ανθρωπιά και κουτσουρεύει με τσαμπουκά τα μεροκάματα, φέρνει απεργοσπάστες και τραμπούκους και η αντιπαράθεση οξύνεται.

Μετά το τέλος της ταινίας θα ακολουθήσει και συζήτηση.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ε.Κ.Λ.