Ζητώντας συγνώμη για την εκ μέρους μου κατάχρηση των δημοσιεύσεων στην ιστοσελίδα σας, είμαι υποχρεωμένος να σχολιάσω τουλάχιστον ένα τμήμα του δημοσιεύματος-απάντησης του Αντιδήμαρχου κύριου Ρόζη. Και το κάνω για να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Εκτιμώ και θεωρώ τον κύριο Ρόζη αξιέπαινο και ικανότατο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής. 
Έχουμε μάλιστα αναπτύξει μαζί καλή επικοινωνία και συνεργασία σε αρκετά θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Οι θέσεις και οι απόψεις του είναι πάντα πολύτιμες, σεβαστές, με κύρος και εμπεριστατωμένες, εστιάζοντας πάντα στο δημόσιο συμφέρον, στην ηθική και στη νομιμότητα. 
Θεωρώ ότι αυτή η μικρή αντιπαράθεση μεταξύ μας για τη ράμπα ΑΜΕΑ μάλλον είναι λανθασμένη, έχει γίνει εκ παραδρομής. Στην πραγματικότητα μας βρίσκει σύμφωνους και τους δύο, και εμένα και τον κύριο Ρόζη, η στόχευση εξυπηρέτησης με τον καλύτερο και ευρύτερο δυνατόν τρόπο των ατόμων με αναπηρία. Συμφωνούμε και οι 2 για την κάλυψη των αναγκών των ΑΜΕΑ όχι μόνο στις θαλάσσιες δραστηριότητες αλλά και στην ευρύτερη εξυπηρέτησή τους στις πόλεις, στους δρόμους, στα καταστήματα κτλ.
Οι 2 πιθανές “παρεξηγήσεις” σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα θεωρώ ότι είναι οι εξής:
1) Παρεξήγηση 1η: Η λέξη “ρόμπα” θεωρήθηκε ειρωνεία από τον κύριο Ρόζη. Όμως δεν γράφτηκε από εμένα με ειρωνικό τρόπο αλλά με κυριολεκτικό, δηλαδή με την έννοια της κατακραυγής και του εμπαιγμού. Κατά την άποψή μου η δημιουργία ράμπας ΑΜΕΑ σε μία απόκρημνη, απόμερη, μικρή και δύσκολα προσβάσιμη παραλία για την εξυπηρέτηση μίας και μόνο μίας κυρίας από ευκατάστατη οικογένεια, η οποία πέρυσι ήρθε ως ενοικιάστρια σε βίλα μπροστά στην παραλία, δεν είναι δημότης Λαυρεωτικής, πιθανόν να μην έρθει ποτέ ξανά για διακοπές σε αυτό το μέρος και που η ράμπα αυτή θα εξυπηρετούσε στην ουσία αποκλειστικά και μόνο τον ιδιοκτήτη της βίλας για την καθέλκυση των κανό, τζετ-σκι κτλ που παρέχει στους πελάτες του το καλοκαίρι και για να γίνει η ράμπα θα έπρεπε να χαλάσει ο περιβάλλον χώρος και οι υποδομές της παραλίας, τότε όλα αυτά θεωρώ πως ναι, μπορούν να κάνουν ρόμπα όπως λέμε στην καθομιλουμένη όποιον έδωσε την έγκρισή του στην κατασκευή της. 
Και επειδή είμαι σίγουρος ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν είχε τη δυνατότητα ούτε τεχνικά να κρίνει εάν είναι εφικτή αυτή η κατασκευή ούτε να απαντήσει αρνητικά σε αίτημα ενός ΑΜΕΑ, πολύ ορθά αποφάσισε να γίνουν όλα υπό την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και κυρίως στην “παραλία Τουρκολίμανο” όπως αναφέρει, δηλαδή αφήνοντας μεγάλο περιθώριο ως προς την επιλογή της παραλίας που θα υλοποιηθεί το έργο ώστε να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους αναπήρους. 
Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν στο τέλος της επιστολής, ήταν πραγματικά και καθόλου ειρωνικά: ήταν μια καλά διατυπωμένη απόφαση. Προφανώς και πάνω απ’ όλα, θεωρώ ότι η Επιτροπή δεν θα ήθελε ούτε την κατακραυγή ούτε τον εμπαιγμό για αυτή την απόφασή της.

Ο κύριος λόγος όμως που αποφάσισα να σχολιάσω τη δημοσίευση του κυρίου Ρόζη (δεν θα έμπαινα καθόλου στη λογική μιας ανούσιας αντιπαράθεσης δημοσιευμάτων για ένα θέμα), είναι η ακούσια (θεωρώ) παρερμηνεία και πλήρως αντίθετη με τα λεγόμενά μου παρουσίαση μιας άποψής μου για ένα άλλο, άσχετο θέμα:
2) Παρεξήγηση 2η: Ο κύριος Ρόζης παρερμήνευσε πλήρως πρόσφατη τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Ιουνίου όπου συζητήθηκε το θέμα της ΜΟΝΟΤΕΖ. Η άποψή μου εκφράστηκε στο μικρόφωνο και απομαγνητοφωνημένη είναι διαθέσιμη για του λόγου το αληθές. 

Σε καμία περίπτωση δεν πρότεινα να μεταφερθούν απόβλητα σε άλλη θέση του Δήμου ή αλλού
Η τοποθέτησή μου είχε 3 προτάσεις: 
(α)Να μην αρκούμαστε ως Δήμος σε ένα στείρο “όχι” σε επιχειρηματικές προσπάθειες που φέρνουν θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά να γίνονται αντιπροτάσεις που να καλύπτουν όλες τις πλευρές και προϋποθέσεις. Στην περίπτωση μάλιστα της ΜΟΝΟΤΕΖ που προϋποθέτει τη χρήση του καρκινογόνου στυρένιου θα πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός (η υπογραφή μου καθώς και η υπογραφή μελών του συλλόγου μας που ο ίδιος κάλεσα να προσυπογράψουν την αρνητική στάση μας προς τη ΜΟΝΟΤΕΖ είχε ήδη προηγηθεί του Δ.Σ.). 
(β)Υπερθεματίζοντας για τον αποκλεισμό της ΜΟΝΟΤΕΖ, πρότεινα η βούλησή μας ως Δήμος για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να μετουσιωθεί στη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου από το Σούνιο ως την Κακιά Θάλασσα. Εάν έγιναν εγκλήματα επί χούντας με το τότε προγραμματισμένο πυρηνικό εργοστάσιο και μετά με τη ΔΕΗ, το Βιολογικό, τη ΧΥΜΑ και τη DOW να καταλαμβάνουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον πάνω στις ακτές, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε πάντα με αυτή την κατάσταση: ας αποφασίσουμε ως Δήμος ότι το παραλιακό μέτωπο θα είναι ενιαίο και μόνο για τουριστική ανάπτυξη και 
(γ)Με βάση το (β) να γίνουν έγγραφες κλήσεις προς όλες τις βιομηχανίες που καταλαμβάνουν το παραλιακό μέτωπο να κάνουν μετεγκατάσταση των επιχειρήσεών τους σε συνεργασία με το Δήμο μας σε ένα πλάνο που θα μπορούσε να είναι ακόμα και δεκαετές ή όσο χρόνο συμφωνηθεί.
Κλείνοντας και ζητώντας συγνώμη για το μακροσκελές της επιστολής μου, θεωρώ ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαφωνία απόψεων με τον Αντιδήμαρχο καθώς και οι δύο έχουμε κοινή αντίληψη και στόχευση με θέσεις και δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο σύλλογός μας εξάλλου ήταν ο μοναδικός (μαζί με άλλον έναν πολίτη) που κατέθεσε πεντασέλιδο προτάσεων για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου μας για τον οποίο έχουμε όραμα και δεν περιοριζόμαστε κοντόφθαλμα μόνο στην περιοχή του οικισμού μας.
Μετά τιμής,
 
Μανιώτης Γιώργος
Διπλ. Ηλεκτρολόγος μηχανικός
Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας
Κινητό: +30 694 4300281
Διαβάστε σχετικά:
 Ράμπα ή ρόμπα στο Τουρκολίμανο;Ράμπα ή ρόμπα στο Τουρκολίμανο;

  Ως πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Μαρίνας Κερατέας (Τουρκολίμανο), δικαιούμαι τουλάχιστον ενημερωτικά να μάθω τις προθέσεις της Επιτροπής Ποιότ…
Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Μανιώτη Απάντηση στο δημοσίευμα του κ. Μανιώτη ”Ράμπα ή ρόμπα στο Τουρκολίμανο;” από τον αντιδήμαρχο κ. Ρόζη.

Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείται πιο σεβάσμια γραφή (ράμπα ή ρόμπα), τουλάχιστον να μην ειρωνεύεστε προσπάθειες που γίνονται, ειδικότερα για …