ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σίγουρα άλλη μία δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ μπορεί να φανεί ως μία τυπική κίνηση.

Τον τελευταίο καιρό, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής έχει προβεί σε ψηφίσματα με ανάλογο περιεχόμενο συμπαράστασης, όπως για τους σχολικούς φύλακες ή τους εργαζομένους του καταστήματος EXTRA. Πολλοί έχουμε συμπαρασταθεί στους αγώνες των εργαζομένων, όχι μόνο μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και μεμονωμένα ως απλοί πολίτες.
Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τους αγώνες οποιουδήποτε άλλου κλάδου, συμπαρίσταμαι στην προσπάθεια των εργαζομένων για μία δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο χώρο της παιδείας, εκφράζοντας την ανησυχία σχετικώς με τις εξελίξεις στον ευαίσθητο αυτό τομέα  που χρόνια ταλανίζεται από τις αλλεπάλληλες αναδιαρθρώσεις (π.χ.συστήματος εξετάσεων, βαθμολόγησης), αλλά και από  την έλλειψη προσωπικού. Πρέπει να προσφέρουν απρόσκοπτα στην παιδεία τις γνώσεις τους, προκειμένου η χώρα μας να βρεί το σωστό βηματισμό της.  
Όσον αφορά, ειδικότερα, στους εργαζομένους στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου, το οποίο για τον τόπο μας δεν αποτελεί απλά ένα εκπαιδευτικό κέντρο, αλλά και ένα ιστορικό κέντρο ολόκληρης της Λαυρεωτικής γης, η συμπαράσταση όλων μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.Ιωάννης Ξεφτέρης
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής