Το ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ήρθε Κερατέα… Η ομερτά των καναλαρχών για την Κερατέα έσπασε από τον Λάκη Λαζόπουλο.

Μια γροθιά έγινε το βράδυ της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Ελλάδα μέσω της δημοφιλέστατης εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι». Το εκτενές αφιέρωμα στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής για την αποτροπή της κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου, έσπασε όλα τα κοντέρ αγγίζοντας σε τηλεθέαση το δυσθεώρητο 60%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας AGB.

Σε απλούς αριθμούς αυτή η μαζική συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα των κατοίκων μεταφράζεται σε έμπρακτη συμπαράσταση από περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Μια πραγματικά εντυπωσιακή εξέλιξη που δείχνει ότι όλη η Ελλάδα βράζει και αναζητεί διέξοδο από το τέλμα που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες.

Αίσθηση προκάλεσε η εισαγωγή της θεματικής ενότητας με τα συγκλονιστικά πλάνα του lavreotiki.com που έκαναν το γύρω του κόσμου και προβλήθηκαν μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία.

Όλη η Ελλάδα ξέσπασε με ικανοποίηση όταν άκουσε επιτέλους δυνατά και μάλιστα με τρόπο χορωδιακό το «απαγορευμένο» όνομα του εθνικού εργολάβου Μπόμπολα, από τους συγκεντρωμένους κατοίκους στο μπλόκο και δάκρυσε από την είδηση για το μικρό αγγελούδι που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας.

Λάκη σε ευχαριστούμε!

δείτε τα σχετικά video


Το ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ήρθε Κερατέα… Α ΜΕΡΟΣ

Το ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ήρθε Κερατέα… B ΜΕΡΟΣ

Χρειάστηκαν 70 ημέρες πολιορκίας, για να δοθεί βήμα στους κατοίκους της Κερατέας στην «ελεύθερη» τηλεόραση. Χρειάστηκαν 70 ημέρες για να ακουστεί το όνομα «Μπόμπολας». Και δεν ακούστηκε από το στόμα κάποιου δημοσιογράφου – ακούστηκε από τα στόματα των κατοίκων. Φυσικά, όλα αυτά δεν συνέβησαν σε μια δημοσιογραφική εκπομπή ή στα δελτία ειδήσεων – συνέβησαν σε μια σατιρική εκπομπή.

Διαβάστε επίσης:  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΘΟ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η ομερτά των καναλαρχών για την Κερατέα έσπασε. Όχι από τα παπαγαλάκια τους, αλλά από τον Λάκη Λαζόπουλο. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε αποφύγει το τραγούδι – μια χαρά «τραγουδούσαν» οι κάτοικοι της Κερατέας.

Τώρα, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι είναι έκθετοι και ξεβράκωτοι. Πώς ακούγεται σε μια σατιρική εκπομπή ότι ο πόλεμος της Κερατέας γίνεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα και δεν ακούστηκε ούτε μια φορά επί 70 ημέρες στις εκπομπές τους και στα δελτία ειδήσεων;

Τα περί «έγκυρης και δημοκρατικής ενημέρωσης» δεν θα πείθουν πια ούτε τις γριές με Αλτσχάιμερ. Μέσα σε λίγα λεπτά παρουσίας των κατοίκων της Κερατέας στην τηλεόραση, όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι πήγαν για πάντα στα σκουπίδια – ήταν τόσο εύκολο.

Οι δημοσιογράφοι του Mega είναι δημοσιογράφοι συμφερόντων Μπόμπολα και είναι λογικό να αποσιωπούν την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και να επιτίθενται εναντίον του κινήματος «Δεν πληρώνω» – και στις δυο περιπτώσεις, τα σκυλάκια προφυλάσσουν τα συμφέροντα του αφέντη τους.

Βέβαια, την ίδια ακριβώς στάση κρατούν και οι δημοσιογράφοι των άλλων καναλιών. Η σκληρή γραμμή έχει δοθεί από τους καναλάρχες. Σήμερα βάζουν πλάτη αυτοί στον Μπόμπολα, αύριο –στις δικές τους Κερατέες- θα βάλει πλάτη ο Μπόμπολας γι’ αυτούς. Συμφωνία κυρίων – αυτή είναι η τηλεοπτική χούντα. Και πρέπει να πέσει.

Λοιπόν, πολλά θέματα έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τη χρεοκοπία. Μιας και άνοιξε το θέμα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει και το θέμα της αξιοποίησης των δημοσίων συχνοτήτων – μόνο για το Ελληνικό, τη ΔΕΗ και τις παραλίες θα μιλάμε; Οι δημόσιες συχνότητες είναι εθνική περιουσία και δημόσιο αγαθό – δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Μπόμπολα και της παρέας του. Δεν γίνεται εμείς να κάνουμε θυσίες και οι καναλάρχες να είναι αιώνια τζαμπατζήδες.

Διαβάστε επίσης:  Προμηθέας - Λαύριο 77-66

Αν η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί, η μόνη λύση είναι η κατάληψη των ιδιωτικών καναλιών που νέμονται τις δημόσιες συχνότητες και προσφέρουν χουντική ενημέρωση. Θα ήταν ωραία μια κατάληψη στο Mega την ώρα του δελτίου ειδήσεων. Βέβαια, δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να ασκηθεί βία. Αρκεί να πειστεί ο κ. Πρετεντέρης να παρουσιάσει το δελτίο φορώντας το σουτιέν της κυρίας Τρέμη. Το μήνυμα θα περάσει στο λαό.

http://pitsirikos.net


Σχόλια μέσω facebook