Δελτίο τύπου ΕΕΑΕ για την ανίχνευση ραδιενέργειας σε φορτίο απορριμμάτων στην Κερατέα

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 έκτακτο ραδιολογικό έλεγχο σε φορτίο απορριμμάτων στην Κερατέα.

Από τις μετρήσεις που έγιναν σε απορρίμματα οικιακής χρήσης του φορτίου προέκυψαν ανιχνεύσιμες ποσότητες ραδιενέργειας. Η συνηθισμένη περίπτωση είναι η ραδιενέργεια να προέρχεται από εκκρίματα ατόμου, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε πρακτική πυρηνικής ιατρικής (π.χ. θεραπεία νεοπλασιών στον θυρεοειδή αδένα), τα οποία κατέληξαν σε οικιακά απορρίμματα.

Η ΕΕΑΕ διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και πως έχουν δοθεί οδηγίες για την τελική διαχείριση του φορτίου απορριμμάτων.

Πηγή: https://eeae.gr/


Σημειώνεται ότι η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας. Αποστολή της είναι η προστασία πληθυσμού, εργαζομένων και περιβάλλοντος από τις ιοντίζουσες και τεχνητά παραγόμενες μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες.
Διαβάστε σχετικα:

Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταρρίπτει τις ανυπόστατες καταγγελίες που είχαν σκοπό τη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων

Ιανουαρίου 30, 2017

Ο Δήμος Λαυρεωτικής καταρρίπτει τις ανυπόστατες καταγγελίες που είχαν σκοπό τη δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ «ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» Η αλήθεια για το ιατρικό ραδιενεργό ιώδιο …