Λαύριο 22/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έγινε κατορθωτό σήμερα 22 Δεκέμβρη, να γίνουν συνδέσεις παροχών στα κοντέινερ στον καταυλισμό στο Νεράκι και έτσι θα μπορέσουν να ζεσταθούν σήμερα οι πρόσφυγες και τα μικρά παιδιά που διαμένουν στον χώρο.
Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί πλήρως μιας και χρειάζονται ρελιέ και ασφάλειες για να είναι ασφαλής η ρευματοδότηση.
Καλούμε όποιον επιθυμεί να συνδράμει με την αγορά κάποιων ηλεκτρικών ειδών που θα του υποδείξουμε ή με την προσφορά κάποιου θερμαντικού σώματος για να έχουν θέρμανση. Και αυτό τον χειμώνα κανένας χωρίς ρεύμα κανείς τα απαραίτητα.
Έχουμε την υποχρέωση να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση για την παντελή απουσία της από τα οξυμένα προβλήματα των προσφύγων.
Καταγγέλλουμε επίσης τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα ο οποίος πριν μία εβδομάδα σε παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, μας παρουσίασε μία ιδανική εικόνα για το τι συμβαίνει στα κέντρα προσφύγων.  
Μάλλον ο κ. Μπαλάφας δεν έχει πάει να δει ζωές τσουβαλιασμένες σε άθλιες συνθήκες. Η μη αναγνώριση του καταυλισμού στο Νεράκι από την κυβέρνηση δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΔΑΝΟΥΚΑΡΑ 7
Τ.Κ. 19500 ΤΗΛ: 22920 25328 fax 2292025328 κιν. 6974010107
Mail: [email protected] , blog: ergatikokentrolavriou.blogspot.com
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ