Ποιος θα το έλεγε και ποιος θα το πίστευε πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα έφθανε ποτέ στην Κερατέα να λαμβάνει ποσοστό 22% και μάλιστα να υπολείπεται έναντι του πρώτου κόμματος με 22 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες ήτοι τους μισούς μόλις ψήφους από το πρώτο κόμμα.

Και όμως αυτό ακριβώς συνέβη στις φετινές βουλευτικές εκλογές, με την Νέα Δημοκρατία να υφίσταται μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές ήττες της τελευταίας 20ετίας τουλάχιστον, στην πόλη της Κερατέας.

Το παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνει τα εκλογικά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας από το 1996 έως την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση του 2015.

Όπως είναι φυσικό, ο προβληματισμός για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής -πλέον- αντιπολίτευσης, δεν αγγίζει μόνο την κεντρική ηγεσία αλλά και τα τοπικά στελέχη του κόμματος τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν και μάλιστα σύντομα τα αίτια της συντριπτικής ήττας.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. χρεώνουν αυτήν την στιγμή στην ηγεσία τα λάθη στρατηγικής και την επένδυση στη τακτική του φόβου κατά την προεκλογική περίοδο, που είχε ως συνέπεια να απολέσει το κόμμα σημαντική μερίδα ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου.

Είναι προφανές πως η συνεχής ανακολουθία ανάμεσα σε κυβερνητικές εξαγγελίες και εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων ετών οδήγησαν στη συσσώρευση ενός αποθέματος αναξιοπιστίας που σε συνδυασμό με την στρατηγική του φόβου και των διλημμάτων που τελικώς υιοθετήθηκε από την ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο είχαν ως αποτέλεσμα την εκλογική καθίζηση που επιβεβαιώθηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Τελικά τη λύση την έδωσε ο σοφός Λαός, που κατάφερε να νικήσει το φόβο, την παλαιοκομματική λογική και να ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα.

Η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί νίκη των ανθρώπων του μόχθου, που λεηλατήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων. Είναι η απάντηση των απλών ανθρώπων στη λαίλαπα της αδικίας και της φτωχοποίησης.

Είναι μια μεγάλη και ιστορική νίκη για όλους εκείνους που για πολύ μεγάλο διάστημα βρέθηκαν στο πολιτικό περιθώριο, και υπέστησαν απίστευτες αδικίες, επειδή υπερασπίστηκαν ανιδιοτελώς τις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ιστορική στιγμή, θα πρέπει να αντιληφθούν το τεράστιο βάρος και τις ευθύνες που καλούνται στην κρίσιμη αυτή οικονομική και πολιτική συγκυρία να διαχειριστούν.