Της Κερατέας η μάχη συνεχίζεταιΌπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο του «Π», η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Οβριοκάστρου που επιχειρείται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ «μυρίζει μπαρούτι»… Τελικά δικαιωθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο αφού τα επεισόδια που έλαβαν χώρα αυτή την εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή δύο νεαρών καθώς δέχτηκαν στο πρόσωπο βομβίδες δακρυγόνου από εκτοξευτήρα των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι εδώ και καιρό πίστευαν ότι άμεσα θα θρηνούσαμε θύματα λόγω των συνεχών επιθέσεων από τις δυνάμεις καταστολής. Ευτυχώς όμως και οι δύο τραυματισμοί που έγιναν αυτή την εβδομάδα για λίγα εκατοστά δεν εξελίχθηκαν σε κάτι πιο σοβαρό και η κατάσταση της υγείας των δύο νεαρών δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο πρώτος τη σκαπούλαρε με εννιά ράμματα στο κεφάλι, ο δεύτερος με λίγα σπασμένα δόντια και ράμματα στο χείλος, ενώ όλοι περιμένουν να δουν πώς θα την πληρώσουν και τα υπόλοιπα «θύματα» που αγωνίζονται στην περιοχή.

Οι ευθείες βολές όμως από τα όπλα που ρίχνουν τα χημικά δεν είναι κάτι καινούργιο για τους κατοίκους, καθώς αυτό που τους εξοργίζει πλέον περισσότερο είναι ότι τα ΜΑΤ τους απειλούν πως θα πάθουν ό,τι έπαθε και ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπου-λος… Τέτοιου είδους προβοκάτσιες μπορεί να συμβάλουν στο να εκτραχυνθεί πλήρως το κλίμα και αυτό πρέπει να το εξετάσει σοβαρά σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας.


Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (3/2/2011)
http://topontiki.gr/article/13608

Σχόλια μέσω facebook
Διαβάστε επίσης:  ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΝΘΟ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019