ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Καλύβια, 17 – 01 – 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

  • Ο κοινός αγώνας Δήμου και πολιτών οδηγεί στην οριστική λύση
  • Η ΕΥΔΑΠ ενέκρινε τη σύνδεση του Δήμου Σαρωνικού με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας
  • Εκδήλωση ενημέρωσης το Σάββατο 21-1-2012 στην Π. Φώκαια

Πολύ μεγάλη επιτυχία αποτελεί για το Δήμο Σαρωνικού η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16-1-2012, σύμφωνα με την οποία η ΕΥΔΑΠ τροποποιεί τον αρχικό της σχεδιασμό, καταργεί το ΚΕΛ της Γερακίνας στην Παλαιά Φώκαια και αποφασίζει τη σύνδεση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού με την Ψυτάλλεια.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών και των συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και της συνεργασίας της με τη διοίκηση και τα έμπειρα στελέχη της ΕΥΔΑΠ και επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο τα στοιχεία που παρουσίασε και ανέδειξε ο Δήμος Σαρωνικού, τα οποία πιστοποιούσαν τη δυνατότητα σύνδεσης με το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας.

Με την παραπάνω απόφαση δικαιώνεται ο αγώνας του Δήμου που όλους αυτούς τους μήνες με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να δώσει οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής.

Άμεσα τώρα πρέπει να ολοκληρωθούν τα τεχνικά δελτία με την παραπάνω απόφαση της ΕΥΔΑΠ που θα μας οδηγήσουν στην οριστική ένταξη του έργου και στην έναρξη των μελετών, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Ο Δήμος ευχαριστεί τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, τον Πρόεδρο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επίτευξη του παραπάνω στόχου και ιδιαίτερα τους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού που συμπαραστάθηκαν στην όλη προσπάθεια.

Ο Δήμος Σαρωνικού, μετά και τη θετική απόφαση της ΕΥΔΑΠ, διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιάς Φώκαιας, εκδήλωση ενημέρωσης για το έργο της αποχέτευσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ