Σε ενθουσιώδες και εξαιρετικά ζεστό κλίμα , πραγματοποιήθηκε φέτος  η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης  πίτας για το 2016 του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»  στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. 

           

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η τελετή για την κοπή της πίτας συνιστά σημείο αναφοράς για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου μας με παρούσα σύσσωμη την Χορευτική και Χορωδιακή Οικογένεια του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ», παλιούς και νέους φίλους, εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της Λαυρεωτικής αλλά και των χορηγών που στηρίζουν το έργου του συλλόγου μας.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων, το παρόν στην γιορτή έδωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ.Δ. Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι.Αδάμης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κ. Χολέβα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.Ευφροσύνη Σίνη, κ. Σοφία Λινάρδου, κος. Μ.Μαθιουδάκης, κος Στ. Ρόζης, κος. Στ. Ιατρού, κος Σωτ. Ιατρού. Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης η κυρία Έλμα Δόγκα, η κ. Ασπ. Αργεντίνη, ο πατέρας Τιμόθεος Αγγελής, ο πατέρας Καλλίνικος, ο κος. Κων/νος Τσοπάνης, η κ.Αικ. Πετρολιάγκη πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κερατέας, ο κ. Μ. Λαμπίρης πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρώτών Λαυρίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ», ο Πρόεδρος της Χρυσής Τομής κος Στ. Παπαθανασίου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Δήμητρα Γ. Κατσίκη, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για το νέο έτος. Στη συνέχεια αναφερόμενη στα 25 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, ευχαρίστησε την απερχόμενη πρόεδρο κυρία Θ. Ματάλα άλλα και όλους όσους την στήριξάν όλα αυτά τα χρόνια  στο έργο που έχει επιτελέσει, έτσι ώστε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ να είναι σήμερα ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που αριθμεί περί τα 300 χορευτικά μέλη και 20 χορωδούς. Ευχαρίστησε τους χοροδιδασκάλους μας κ.Χρ.Τόλια, την κα.Μαρίνα Χριστοφάκη αλλά και τον χοράρχη μας κο. Χρίστο Τσάλλο, για την πολλή καλή δουλειά που κάνουν και το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που καλλιεργούν στα μέλη μας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε την κυρία Σοφία Παπαγιάννη, αλλά και άλλους συντοπίτες μας, για την επι πολλά χρόνια παραχώρηση αυθεντικών τοπικών παραδοσιακών φορεσιών στο σύλλογό μας προς χρήση και τόνισε την σπουδαιότητα αυτής της κίνησης, προσκαλώντας έτσι και άλλους συντοπίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.
Η όμορφη βραδιά συνεχίστηκε με την χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η οποία έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα. Ακολούθησε, σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημητρίου Λουκά και η κοπή της πίτας από τον πατέρα Τιμόθεο Αγγελή. Η βραδιά έκλεισε με χορούς από την Β.Θράκη, Μακεδονία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ρούμελη που πραγματικά ξεσήκωσαν τον κόσμο και τους οποίους παρουσίασαν χορευτικά τμήματα παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε πολύ τα αρτοποιεία ΑΦΟΙ Κατσίκη Ο.Ε, Παρασύρη Παναγιώτη «Κρήτη» και Δ.Ρώμα καθώς και την Εταιρεία Πολύζος Αντώνης – Πετρολιάγκη Ζωή Ο.Ε, για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Καλή και Δημιουργική Χρονιά


Με εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο
του ΑΠΟΛΛΩΝΑ