forkeratea
Ο βουλευτής Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας» (πάνω δεξιά) αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές και ζήτησε από τον συνδικαλιστή Δ. Ζαμπέλη (αριστερά) το περιστατικό να θεωρηθεί λήξαν
Οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αλλά και η δυναμική μελωδία του Μίκη Θεοδωράκη, «ερέθισαν» τους χρυσαυγίτες που ήταν συγκεντρωμένοι το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Αναβύσσου.

Οταν ένας διερχόμενος οδηγός άκουγε το τραγούδι στο αυτοκίνητό του, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον κυνήγησαν για να τον προπηλακίσουν.
Την ώρα που ο Δημήτρης Ζαμπέλης, «γείτονας» των γραφείων της τοπικής οργάνωσης, πάρκαρε το ΙΧ του, δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση 10 μελών της Χρυσής Αυγής, ένας εκ των οποίων μάλιστα τον χτύπησε στο πρόσωπο.
Για καλή του τύχη, από το σημείο περνούσε ένα περιπολικό που είδε το περιστατικό και παρενέβη, με αποτέλεσμα οι «φουσκωτοί» να τρέξουν για να βρουν καταφύγιο στα γραφεία της οργάνωσης.
Τον χτύπησαν γιατί... άκουγε Θεοδωράκη
«Μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να ακούω τέτοια τραγούδια. Οταν τους απάντησα ότι θα ακούω ό,τι θέλω, ένας με χτύπησε στο πρόσωπο», δηλώνει στο «Εθνος» ο Δημήτρης Ζαμπέλης, που είναι μέλος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της περιοχής. «Πήγα στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλα το περιστατικό στον διοικητή Αναβύσσου, έχοντας μάρτυρες τους αστυνομικούς του περιπολικού», διηγείται.
Εμπλοκή «Καιάδα»
Μετά την καταγγελία του, ο επικεφαλής του Α.Τ. αποφάσισε να πάει συνοδεία του συνδικαλιστή στα γραφεία της Χρυσής Αυγής προκειμένου ο παθών να αναγνωρίσει το άτομο που χειροδίκησε σε βάρος του.
«Οταν φτάσαμε εκεί, σταθήκαμε έξω από την είσοδο και ο διοικητής ζήτησε να μιλήσει με κάποιον εκπρόσωπο. Τότε, κατέβηκε ένα άτομο που συστήθηκε ως ο βουλευτής Γερμενής, υπεύθυνος της εκδήλωσης. Στον σύντομο διάλογο που είχαμε, εκείνος φέρθηκε σαν να μην ήξερε τίποτα για τον προπηλακισμό μου και είπε ότι «δεν έπρεπε να βάζω τέτοια τραγούδια, αλλά το περιστατικό να θεωρηθεί λήξαν». Εγώ αρνήθηκα να υποχωρήσω, λέγοντας ότι θέλω να αναγνωρίσω τον άνθρωπο που με χτύπησε και εκείνος τότε απάντησε αρνητικά.
Μετά την άρνηση του «Καιάδα» για συνεργασία με τις Αρχές, στο σημείο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Από τα 25 άτομα που βγήκαν τελικά έξω, ο συνδικαλιστής αναγνώρισε ένα άτομο από την ομάδα των 10, το οποίο και προσήχθη. Ο συνδικαλιστής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου, παρά μόνο του δράστη που τον χαστούκισε.
Και ενώ το περιστατικό θα θεωρούνταν λήξαν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της ίδιας βραδιάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε στο ΑΤ της περιοχής και υπέβαλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος έδωσε εντολή να του σταλούν οι μηνύσεις για να τις μελετήσει.
«Το γεγονός αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο να μη σκύβω το κεφάλι και να μην κλείνω το στόμα μου στους τραμπουκισμούς και τη βία της Χρυσής Αυγής», καταλήγει ο Δημήτρης Ζαμπέλης.
Τον συνδικαλιστή στήριξε η ίδια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει κόμματα, παρατάξεις και συλλογικότητες.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Πηγή ενημέρωσης:
Διαβάστε σχετικά:

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενο στο Λαύριο

Επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένου από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία θύμα της επίθεσης υπήρξε ο κ. Ζαμπέλης Δημήτρης ο οποίος κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και υπόβαλε μηνύσεις. Ακολουθεί η ανακοίνωση του  Εργατοϋπαλληλικού……
 

Προσαγωγή 25 ατόμων μετά τη χθεσινή επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενο. Μήνυση κατά αστυνομικών υπέβαλε ο Ηλ. Κασιδιάρης για παράβαση καθήκοντος

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας από την Χρυσή Αυγή, με συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη του κόμματος επειδή δεν τους άρεσαν τα τραγούδια που άκουγε, ενώ η Χρυσή Αυγή ανταπάντησε με τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικώ……
 

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του από μέλη της Χ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο γραμματέας μας Ζαμπέλης Δημήτρης από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια. Ο συνάδελφος χτυπήθηκε……