ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΝΙΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με κατάνυξη γιορτάστηκαν στην Τσονίμα τα Θεοφάνεια, με τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων στην παραλία ανήμερα τα Φώτα.


Στις 12 το μεσημέρι τελέσθηκε η θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αϊ. Νικόλα από τον πατέρα Στέφανο, της ενορίας του Προφήτη Ηλία. Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αδάμης, κ. Ηλίας Στουραΐτης, κ. Αναστάσιος Αντωνίου, ο πρώην δήμαρχος και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Ιατρού και η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Αρετούσα Μακρή.Παρευρέθηκαν επίσης τα μελή του Διοικητικού Συμβουλίου της Τσονίμας, εκπρόσωποι των συλλόγων Πανοράματος, Συρίου, Περιγιαλίου Βρωμοπουσίου και Ναυταθλητικού, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων και η ρήψη του σταυρού στη θάλασσα. Ο συντοπίτης μας κ. Κ. Μπούρας ήταν και εφέτος ο θαρραλέος που αψηφώντας το κρύο, έπεσε στη θάλασσα πιάνοντας το Σταυρό.


Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Συλλόγου από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικηφόρο Φρατζέσκο και στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν την περιοχή. Εδόθησαν ευχές για το νέο έτος από τους παριστάμενους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του δήμου μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το έθιμο ζεστής φασολάδας και βραστής γίδας. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
του εξωραϊστικού συλλόγου
Τσονίμας

Σχόλια μέσω facebook