Η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ν. Αγίου Γεωργίου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το Ι/Φ «IDYLLE 5» Ν.Π. 4694, στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών, διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και δύο (02) αλλοδαποί κυβερνήτες – διακινητές.

Ο ένας εκ των δύο διακινητών αποπειράθηκε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα όμως περισυνελέχθη άμεσα από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια το Ι/Φ κατευθύνθηκε στις ακτές της ν. Αγίου Γεωργίου όπου αποβιβάστηκε ο δεύτερος διακινητής με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο.

Το «IDYLLE 5» αφού ακινητοποιήθηκε οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι του Λαυρίου όπου κατέπλευσε και προσδέθηκε με ασφάλεια.

Οι πενήντα έξι (56) αλλοδαποί (55 άνδρες και 01 γυναίκα) επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, συνελήφθησαν για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη και κρατείται.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου διενεργείται προανάκριση ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του έτερου διακινητή. 


http://www.hcg.gr/