Από σημερινό δημοσίευμα 30-8-2012 της εφημερίδας «Το Ποντίκι»

http://topontiki.gr/

Δημοσιεύουμε  παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του Γιώργου Π. Ιατρού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ‘ΤΑ ΝΕΑ’
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Συστηματική πλέον είναι η επίθεση στον δίκαιο αγώνα της Κερατέας της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» το τελευταίο διάστημα. Μετά το σχόλιο του τέως Υπουργού Γιάννη Ραγκούση «Μιας Κερατέας μύριες Ύδρες έπονται» οι Ηλίας Κανέλλης στα άρθρα του «Κόμικς» (20-8-2012), «Χυδαιότητα» (27-8-2012) ο Στέφανος Τζανάκης στο άρθρο του «Γαλατικά χωριά» (25-8-2012) και ο Γιώργος Σιακαντάρης παρομοίως στην τρίτη άποψή του «Από την Κερατέα στην Υδρα» (27-8-2012) θεωρούν το παράδειγμα του αγώνα της Κερατέας χυδαίο, ενώ αγνοούν:

1) Ότι υπάρχει τελεσίδικη εφετειακή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 2983/24-6-2011 που κρίνει τον ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου Κερατέας παράνομο και ιδιαίτερα την εισβολή των ΜΑΤ στις 4 τα ξημερώματα την 11-12-2010. (66 σελίδες είναι απόφαση, αν είστε δημοσιογράφος οφείλεται να την βρείτε κ. Κανέλλη).

2) Ότι το Οβριόκαστρο είναι αρχαιολογικός χώρος και ανήκει στον διαρκή κατάλογο των μνημείων του ΥΠΠΟ με την βούλα του Ελληνικού Κράτους (ΦΕΚ 1070/29-12-1995) και όχι από το κράτος της Κερατέας όπως ξανάγραψε (πάλι στα «ΝΕΑ») ο καλός συγγραφέας άλλα άσχετος με το θέμα Τ. Θεοδωρόπουλος.

3) Ότι υπάρχει βιβλίο « Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» με εργασίες 4 αρχαιολόγων μεγάλου κύρους (Ευάγγελος και Όλγα Κακαβογιάννη, Ευγένιος Βάντερπουλ και Χάνς Λόμμαν) που έφθασε μέχρι την Εισαγγελία Εφετών ύστερα από παρέμβαση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη. (Μάλιστα κύριε εκδότη του περιοδικού The Book’s Journal, Ηλία Κανέλλη).

Το χειρότερο δεν είναι η άγνοια σας (σκόπιμη η όχι εσείς ξέρετε) το χειρότερο είναι ότι η «δημοκρατική» εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δεν δημοσίευσε ποτέ την αντίθετη άποψη. Στείλαμε επανειλημμένως στην διάρκεια του αγώνα, τίποτα, στείλαμε και στο ΒΗΜΑ για άρθρα άλλων συναδέλφων (Ψυχογιός και Σια) σας βομβαρδίσαμε με πλήθος βιβλία, δελτία τύπου, τίποτα.

Το τελευταίο ήταν πριν δύο περίπου μήνες 12-6-2012 με τίτλο «Από τον ΔΟΛ και τον Πάσχο Μανδραβέλη στην Βαϊμάρη» και πάλι τίποτα! Συγχαρητήρια κύριοι των ΝΕΩΝ. Αλήθεια που βρισκόμαστε στο 2012 (επί εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ή στα χρόνια της χούντας που κυκλοφορούσαν «ΤΑ ΝΕΑ» και ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»;

Σας αποστέλλω για πληρέστερη ενημέρωσή σας τα σχόλια μου «Από τον ΔΟΛ και τον Πάσχο Μανδραβέλη στην Βαϊμάρη», «Αντίο Κύριε Πάγκαλε», «Από τον Αριστοτέλη στον Πάσχο Μανδραβέλη». Το τελευταίο άρθρο το δημοσίευσε ο κος Παπαχελάς και η «Καθημερινή» παλαιότερα. Εσείς θα δημοσιεύσετε, την άλλη άποψη και θα απαντήσετε στα 2 τουλάχιστον καίρια ερωτήματά μου:

Ποιοι υπερασπίζονται την νομιμότητα κύριοι και ποιοι την παρανομία;
Η Κερατέα ή εσείς;
                                                                                            ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΙΑΤΡΟΥ 
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 25Α
ΚΕΡΑΤΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ