Μία σπάνια διαδικτυακή στιχομυθία είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Γιώργος Μουρούτης, σχετικά με την, μέσω mail, διαπραγμάτευση της Αθήνας με την Ευρωζώνη,από την οποία, φυσικά, δεν μπορούσε να απουσιάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έσπευσε να παρέμβει.

Όταν, λοιπόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι πρόκειται για «μια τίμια και σκληρή διαπραγματεύση, από αυτές που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσε να τον διακόψει: «αγαπητέ Υπουργέ, άσε τις μεγαλοστομίες για τη “σκληρή” διαπραγμάτευση και βάλε υπογραφή στο Πρόγραμμα!».

Και ευλόγως έρχεται η σκέψη: Κρίμα που ο Άδωνις δεν είναι στο Eurogroup, θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκουράζει και λίγο τον Σόιμπλε.

Ο Γιώργος Μουρούτης, στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, έγραψε στο twitter, με αποδέκτες τους Κυρίους Βαρουφάκη και Τσίπρα:

Η απάντηση από τον κ. Βαρουφάκη ήρθε αμέσως:

Στη συνέχεια ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:

Στο σημείο αυτό στη συζήτηση παρενέβη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει το πρόγραμμα με τους δανειστές, σε στυλ “για να τελειώνουμε”.


via