Κύριοι,

με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι ο δήμος μας έχει μέχρι σήμερα γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών και παραπόνων από πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Δ ΕΗ που εκδίδει η υπηρεσία σας.

Αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία τους να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗ Ε), εκδώσαμε ανακοίνωση (μαζί με μας και πολλοί άλλοι δήμοι σε όλη την Ελλάδα), με την οποία καλούμε τους δημότες μας να πληρώσουν μέσω ΑΤΜ το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, χωρίς όμως να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην προβείτε στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πολίτες που δε θα πληρώσουν το «χαράτσι», από τη στιγμή που θα έχετε εισπράξει το οφειλόμενο προς την υπηρεσία σας ποσό και να περιμένετε τόσο την απόφαση του ΣτΕ (2/12/2011) όσον αφορά στις προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους, όσο και μια πιθανή νομοθετική ρύθμιση που τυχόν προκύψει μετά την πίεση που θα ασκήσουν – δια των οργάνων τους – οι ΟΤΑ προς την κυβέρνηση.

Ως κοινωφελής οργανισμός, παρακαλούμε να δείξετε την ανάλογη ευαισθησία προς τους πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους των χαμηλότερων στρωμάτων που αυτήν την περίοδο πλήττονται από τα δυσμενή και επαχθή μέτρα της κυβέρνησης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ Ι. ΦΙΛΙΠΠΟΥ