ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Κερατέας και το Πολιτιστικό Κέντρο, προγραμμάτισε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και τα Κούλουμα στο Οβριόκαστρο.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ώρα 9:30 – 12:30 το πρωί με το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού

που θα διεξαχθεί σε όλη την πόλη από ομάδες παιδιών σχολείων και φορέων της πόλης. Την διοργάνωση του παιχνιδιού έχει αναλάβει οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους συλλόγων γονέων των σχολείων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΣΤΟ ΔΙΟΥΝΥΣΟ

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο πάρτυ μασκέ για μικρούς και μεγάλους στη μεγάλη αίθουσα της κατασκήνωσης του Δήμου στο Διόνυσο. Θα συμμετέχει το λάτιν συγκρότημα «Hermanos de la salsa» ενώ θα υπάρχουν χορευτές και κλόουν που θα αναλάβουν την ψυχαγωγία των παιδιών. Επίσης ο μάγος «Πρωτέας» με ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα θα προσφέρει ένα ιδιαίτερο θέαμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 16:45 μ. μ και στις 17:15 μ. μ από το δημοτικό πάρκινγκ και η επιστροφή θα γίνει στις 20:00 το βράδυ.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:30 το μεσημέρι θα αναβιώσει για μία ακόμη φορά ένα παραδοσιακό έθιμο της πόλης. Ομάδες καρναβαλιστών και μασκαράδων από φορείς και σχολεία της Κερατέας θα γυρίζουν από γειτονιά σε γειτονιά ξεσηκώνοντας τον κόσμο για να καταλήξουν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα αρχίσει (γύρω στις 3:30 – 4:00 μ.μ) παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι με την ορχήστρα του Θοδωρή Γεωργόπουλου.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

Την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 από τις 11 το πρωί ο Δήμος και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της χωματερής καλούν όλους τους δημότες της Κερατέας αλλά και των γύρω Δήμων για 4η χρονιά στα καθιερωμένα Κούλουμα στο Οβριόκαστρο. Θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα, λαγάνες ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα αναλάβει ορχήστρα δημοτικών λαϊκών τραγουδιών. Έτσι θα συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου που είναι η υπεράσπιση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ φέτος την όλη εκδήλωση θα παρακολουθήσει η κάμερα του ωριαίου ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ» (μία παραγωγή του Δήμου Κερατέας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αν. Αττικής)

πηγή