Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η Κερατέα.
Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, που αντιδρούν στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είναι παρατεταγμένες στην περιοχή.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Η κατάσταση εντάθηκε λίγο μετά τα επεισόδια, καθώς κάτοικοι κατήγγειλαν, ότι ένας νεαρός τραυματίσθηκε σοβαρά, από βομβίδα δακρυγόνου που έριξε αστυνομικός των ΜΑΤ, ωστόσο από τη μέχρι τώρα έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία στα νοσοκομεία και μέσω του ΕΚΑΒ, δεν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία δεδομένου ότι δεν έχει μεταφερθεί κανείς τραυματίας στα νοσοκομεία. 
Το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι μεταφέρθηκε, με Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι τραυματισμένος ελαφρά στο πάνω χείλος, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ήταν στη συμπλοκή.
Μιλώντας στο newsbomb.gr, κάτοικος της περιοχής, ανέφερε, πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί ο ΧΥΤΑ  στην Κερατέα και υποβαθμιστεί, όπως είπε,  περαιτέρω το περιβάλλον της πόλης.
Αυτή την ώρα τα επεισόδια έχουν σταματήσει και επικρατεί ηρεμία.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/maches-kai-chhmika-sthn-keratea

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ομάδες κατοίκων από την Κερατέα συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. που βρίσκονται παρατεταγμένες στο σημείο. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ένας αστυνομικός τραυμάτισε στο πρόσωπο έναν κάτοικο, με όπλο βολής δακρυγόνου.

Όπως έγινε γνωστό, ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε από κατοίκους στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και στη συνέχεια στον Ερυθρό Σταυρό όπου και του έγιναν ράμματα στο χείλος.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι που βρίσκονται στο μπλόκο, καταγγέλλουν στη zougla.gr, ότι οι αστυνομικοί εκτοξεύουν δακρυγόνα σε ευθεία βολή, προκειμένου να τραυματίσουν ενώ άλλοι κάνουν λόγο για χρήση πλαστικών σφαιρών.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή των διαδηλωτών, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ. Τα Μ.Α.Τ. προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, ένω έριξαν και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Οι κάτοικοι της Κερατέας διαμαρτύρονται για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στο Οβριόκαστρο, εκτιμώντας ότι η κατασκευή του θα οδηγήσει στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

 zougla.gr