Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 22/7/2016 και το Σάββατο 23/7/2016 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 ) σε ολόκληρο το Νομό Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι είναι αυξημένη η πιθανότητα να εκδηλωθούν πυρκαγιές αρκετές οι οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Για τον λόγο αυτό απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και πλήρη στελέχωση όλων των εμπλεκόμενων Δυνάμεων υποβοήθησης του έργου της πυρόσβεσης.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να λαμβάνουν τα προβλεπόμενα απαραίτητα έκτακτα προληπτικά μέτρα, ανάλογα κάθε φορά με τον δείκτη επικινδυνότητας του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδεται από την Γ.Γ.Π.Π.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ενώ σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχετικά:
Φωτιά καίει δάσος στο Λαύριο – Δεν απειλούνται σπίτιαΦωτιά καίει δάσος στο Λαύριο – Δεν απειλούνται σπίτια

Πυρκαγιά βρίσκεται ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμάριζα Λαυρίου.Στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προς το παρό…