Π. Ράφτη 24/04/2017
Αρ. Πρωτ.   02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 Αγαπητοί γονείς,
Με αγανάκτηση αντικρύσαμε την παραμονή της επετείου του πραξικοπήματος της 21/4/1967 την αναγραφή συνθημάτων εθνικιστικού και ρατσιστικού περιεχομένου με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής στο 2o Γυμνάσιο και 2o Λύκειο Μαρκοπούλου, στο Πόρτο Ράφτη.


Είναι γνωστή σε όλους μας η εγκληματική δράση της Χ.Α. με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι επιθετικές συμπεριφορές αποτροπής της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία όπως αυτό του Περάματος, η επιβολή της δικιάς τους ιδεολογίας με τη βία και όχι με σοβαρά επιχειρήματα! Δε τους είδαμε ν’ αντιστέκονται απέναντι σ’ αυτούς που δημιουργούν πολέμους και ξεριζώνουν χιλιάδες οικογένειες από τα πατρικά τους! Τους βλέπουμε όμως να σπέρνουν οργή και δηλητήριο μίσους στα σχολεία με αποδέκτες τα παιδιά μας και τα παιδιά αλλοδαπών!! Εάν από κάτι πραγματικά κινδυνεύουμε είναι ακριβώς από “αυτούς” και μόνον αυτούς! Τα σχολεία μας είναι χώροι γνώσης και μόρφωσης, δεν είναι χώροι ρατσιστικής αντιπαράθεσης και φασιστικών συμπεριφορών!

Αυτό που δυναμώνει όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές είναι οι δημοκρατικές καταβολές της χώρας μας σε όλη τη διαδρομή της και η γνώση της ιστορίας. Χύθηκε πολύ αίμα από αγωνιστές της εθνικής μας αντίστασης αλλά και από ανώνυμους αγωνιστές για να μη περάσει ο φασισμός. Χρέος όλων μας, γονιών και εκπαιδευτικών, είναι να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να ζουν αρμονικά με τα παιδιά όλου του κόσμου. Δε χωράνε στο … DNA του λαού μας φασιστικές ή ρατσιστικές παραβατικές συμπεριφορές.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να μη φοβηθούν. Να αποκρούσουμε αποφασιστικά την όποια φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής ή οποιουδήποτε άλλου!

Σ’ αυτό τον τόπο δε χωράει ο φασισμός.
Στα σχολεία μας δεν περνάει ο ρατσισμός.

“Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.
….
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!”
                      (Μπέρτολτ Μπρεχτ)
τα ΔΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ου ΓΕ.Λ. του Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ