Επανέρχεται το πλοίο “Ταξιάρχης” στη γραμμή Λαύριο, Αγ.Ευστράτιος, Λήμνος, Καβάλα

Επανέρχεται, από την 1η Νοεμβρίου, στη γραμμή Λαύριο, Αγ.Ευστράτιος, Λήμνος, Καβάλα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ταξιάρχης» που μέχρι πρόσφατα τα δρομολόγιά του πραγματοποιούσε το «Αqua Maria» τρεις φορές την εβδομάδα, προκαλώντας τις αντιδράσεις φορέων της Λήμνου.


Σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, το «Ταξιάρχης» είχε αποσυρθεί για 28 ημέρες, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ετήσια συντήρησή του.Το «Αqua Maria» θα συνεχίσει να πραγματοποιεί το δικό του δρομολόγιο Λαύριο, Ψαρά, Μεστά.

Ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτης Τσαρνταλιώτης δήλωσε σήμερα στο ΑΜΠΕ ότι σε περίπτωση που το «Αqua Maria» δεν φύγει από γραμμή της Λήμνου μέχρι τις 31/10, οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στο λιμάνι του νησιού τους από 01/11. Οι κάτοικοι της Λήμνου που ζητούν καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, έχουν ζητήσει να παραμείνει στη γραμμή το πλοίο «Ταξιάρχης».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα φορείς του νησιού είχαν, επίσης, συνάντηση για το θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Σχόλια μέσω facebook