Το Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε πρόσφατα διαγωνισμό που προκήρυξε για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών σε διάφορα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής.


 

kentro-dimarxos-Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνει:
2 για το Κέντρο Υγείας Καλυβίων
1 για το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου
1 για το Κέντρο Υγείας Κορωπίου
1 για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου
2 για το Κέντρο Υγείας Ν. Μάκρης
1 για το Κέντρο Υγείας Ραφήνας
3 για το Ασκληπιείο Βούλας
kentro-ygeias-Οπως μας ενημέρωσε αρμοδίως, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης, οι δύο θέσεις των γιατρών αφορούν, έναν γιατρό γενικής ιατρικής ή παθολογίας κι έναν οδοντίατρο.
Σίγουρο είναι ότι η προκήρυξη επήλθε μετά από τις πιέσεις που έχουν γίνει “απανωτά” και από τους Δήμους και από ερωτήσεις βουλευτών της περιοχής (Γιώργο Πάντζα, Βασίλη Οικονόμου), αλλά και από τον τοπικό Τύπο.
Ιδιαίτερα ο Δήμος Σαρωνικού έχει κάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας κατ’ επανάληψιν έξω από το Υπουργείο, με τη Συντονιστική Επιτροπή που έχει συστήσει γι’ αυτό το σκοπό και με τους πολίτες. Ιδιαίτερα η τελευταία συγκέντρωση μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συλλόγων, φορέων και κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού η οποία οργανώθηκε στις 28/11, από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου.
Ο Δήμος Σαρωνικού όμως δεν εφυσυχάζει όπως μας εξήγησε ο Μανώλης Τσαλικίδης. Θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και το Κέντρο Υγείας να στελεχωθεί επαρκώς.