Με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Λαυρεωτικής και την υποστήριξη του δήμου, ξεκινάμε την προετοιμασία και το στήσιμο ενός διαφορετικού “κοινωνικού παντοπωλείου”- στην βάση της εθελοντικής συμμετοχής, της αλληλεγγύης και των ανταλλαγών χωρίς χρήματα.

Προτεραιότητα μας είναι η δωρεάν κάλυψη σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για συμπολίτες που το χρειάζονται – ειδικά τις μέρες των γιορτών.
Βασικός μας στόχος είναι να μην αφήσουμε την οικονομική κρίση να αφαιρέσει την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας…

“Ζήτα ότι χρειάζεσαι – και πρόσφερε κι εσύ ότι μπορείς”…
Από αυτήν τη βάση ξεκινάμε – και απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς της πόλης μας, συλλόγους, καταστήματα, σωματεία αλλά και σε όλους τους πολίτες : να συμμετεχουν όσο και όπως μπορούν.

Με οποιονδήποτε τρόπο – εκτός απο τα χρήματα…!

Δεν ζητάμε – και δεν δεχόμαστε – οικονομική ενίσχυση κανενός είδους.
Ζητάμε την εθελοντική προσφορά του χρόνου σας – και όλων των ειδών που σας περισσεύουν…’Οτι μπορείτε και θέλετε να προσφέρετε.

Τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια σε καλή κατασταση, κουβέρτες ή ότι άλλο χρήσιμο.
Αν κάποιος – σύλλογος ή ομάδα π.χ. – θα ήθελε να διαθέσει κάποιο ποσόν, επικοινωνήστε μαζί μας – για να σας πούμε τι χρειαζόμαστε ώστε να το αγοράσετε εσείς και να μας το φέρετε…Η αλληλεγγύη δεν στηρίζεται στα χρήματα αλλά στην ενεργό συμμετοχή – και πιστεύουμε πως είναι επίσης “είδος πρώτης ανάγκης”…

Δεν ζητάμε – και δεν δίνουμε “ελεημοσύνη”…

Αντίθετα, ελπίζουμε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε σαν κέντρο ανταλλαγής προϊόντων και εργασιών, πρόληψης και αλληλοϋποστήριξης – έτσι ώστε στο κοντινό μέλλον να δημιουργήθούν καλύτερες συνθήκες για όλους στην πόλη μας.
Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην “οικονομική κρίση” να βουλιάξει κανέναν στην κατάθλιψη της ανεργίας, της “πτώχευσης” ή ακόμα και της εγκληματικότητας – ούτε να δούμε παιδιά να λιποθυμούν απο πείνα…!

Η αξιοπρέπεια όλων μας θίγεται από τέτοιες καταστάσεις – και ζητάμε την συμμετοχή όλων για να μην χρειαστεί να τις αντιμετωπίσουμε…

Ο δήμος, μας παραχώρησε στέγη – μία απο τις κεντρικές αίθουσες εκδηλώσεων του παλιού Μηχανουργείου.

Κάθε προσφορά από σύλλογο, φορέα ή κατάστημα θ’ ανακοινώνεται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο – το ίδιο και όλες οι δραστηριότητες του Κέντρου.

Επικοινωνήστε μαζί μας :
e-mail : [email protected]
ή αφήστε στοιχεία επικοινωνίας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λαυρεωτικής 22920 27911 – καθημερινά από 9πμ. έως 2μμ