Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη προσπαθούν να στήσουν ένα δίκτυο με την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως με τους δημάρχους και περιφερειάρχες που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ, προκειμένου να ξεκινήσουν συντονισμένο αντάρτικο κατά του Μαξίμου, με αφορμή τις αλλαγές που ετοιμάζει στον Καλλικράτη ο υπ. Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Εκτιμούν πως αν οι γαλάζιοι τοπικοί άρχοντες «δουλέψουν» καλά το σχέδιο, τότε θα μπορέσουν να προκαλέσουν ρωγμές στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις τοπικές κοινωνίες.

Πολιορκητικός κριός
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτή τη «συνωμοσία» κατέχει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Ο γαλάζιος αστέρας των βορείων προαστίων έχει βγει εδώ και μήνες στο «βουνό» πολεμώντας τον Π. Σκουρλέτη, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και ορισμένους δημάρχους τόσο από το Λεκανοπέδιο όσο και από την περιφέρεια. Μου μεταφέρθηκε πως ο Γ. Πατούλης επιθυμεί για «αντάλλαγμα» τη στήριξη της ΝΔ σε μια πιθανή υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων.
Τρέχει και το Μαξίμου
Στην κυβέρνηση πάλι, γνωρίζουν τα όσα ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία. Ορισμένοι μάλιστα θεωρούν θεσμική εκτροπή την εμπλοκή του δημάρχου Αμαρουσίου, αφού, όπως λένε, ο Γ. Πατούλης χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο στην ΚΕΔΕ για μικροπολιτικά παιχνίδια. Την ίδια στιγμή, έχουν ξαμολήσει στην επαρχία τον Σκουρλέτη και τον γ.γ. του υπουργείου Κώστα Πουλάκη, έτσι ώστε να προλάβουν και να ακυρώσουν το σχέδιο της Πειραιώς.
Πηγή: ethnos.gr