«Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαυρεωτικής

Ο Δήμος Λαυρεωτικής,   σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαυρεωτικής,  πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ., στο  ΚΑΠΗ Λαυρίου (Ελευθερίου Βενιζέλου και Συγγρού γωνία, Λαύριο), «Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» και καλεί όλους τους δημότες να ενημερωθούν  για τα ΚΕΠ Υγείας και για την πρόληψη σημαντικών παθήσεων.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαυρεωτικής είναι μια νέα δημοτική δομή, που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων  νοσημάτων.
Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας, ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ.
Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι τα εξής:
  1. ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ
  2. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
  3. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
  4. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
  5. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ
  6. ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ – ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ
  7. ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ  
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ –  10:00 ΠΜ – ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ
1) Ο Ρόλος των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
Εισηγητής – Δρ. Γεωργός Κορμας, Ακτινολόγος & Επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας.
2) Η πρόληψη του  ανευρύσματος της κοιλιακής  αορτής.
Εισηγήτρια – Δρ. Μωραΐτη Αναστασία, Καρδιολόγος.
       
Μετά το πέρας της  ημερίδας,   θα ακολουθήσει δωρεάν μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης  στο Ιατρείο του ΚΑΠΗ ΛΑΥΡΙΟΥ.  Όσοι δημότες επιθυμούν να εξεταστούν,  θα πρέπει να έχουν φάει ελαφριά το πρωι.


Ο Δήμος Λαυρεωτικής σας ενημερώνει επίσης, ότι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία και δωρεάν μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης από την καρδιολόγο Δρ. Μωραΐτη Αναστασία και στους κατοίκους της ΚΕΡΑΤΕΑΣ,  την Πέμπτη 25 Ιουνίου,  στο ΚΑΠΗ Κερατέας, ώρα 10.00 Ευεργέτη Πρίφτη Κωνσταντίνου,  Κερατέα
                                
Σχόλια μέσω facebook