Δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει το παλικάρι… (μας λέει η Αστυνομία)


…ούτε απόβαση στο κέντρο της πόλης είχαν σκοπό να κάνουν, ούτε να πνίξουν την Κερατέα στα Χημικά…


Ο αστυνομικός της ασφάλειας φορώντας πολιτικά ρούχα


«Αντέδρασε υπερβολικά, νιώθoντας ότι βρισκόταν σε άμυνα», δικαιολογούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., τον συνάδελφό τους, ο οποίος απείλησε με όπλο κατοίκους της Κερατέας, κατά τη διάρκεια την χθεσινών επεισοδίων, που πυροδότησε η προσαγωγή στην Αστυνομία κατοίκου της περιοχής.

Η φωτογραφία του αστυνομικού, ο οποίος φοράει πολιτικά και φαίνεται να τον συγκρατούν συνάδελφοί του, τραβήχθηκε έξω από το σπίτι του προσαχθέντος, την ώρα που επικρατούσε ένταση καθώς απέναντι στους αστυνομικούς είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής. Η επιτροπή κατοίκων, που αντιτίθεται στην εγκατάσταση ΧΥΤΑ στην Κερατέα, ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία στo blog της «antixyta.blogspot.com», διαμαρτυρόμενη για τη στάση της Αστυνομίας, η οποία έκανε χθες τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες στην περιοχή.

Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Ασφάλεια ισχυρίζεται ότι κάποιοι από τους κατοίκους επιχείρησαν όχι μόνον να παρεμποδίσουν τις έρευνες, αλλά και να τους αρπάξουν τα όπλα, γι’ αυτό αναγκάστηκε να αντιδράσει.

Αυτό που έκανε, λένε από την Αστυνομία, ήταν «να τους αναγκάσει με προτεταμένο το όπλο να απομακρυνθούν. Δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει».


Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από την Αστυνομία εάν θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα με τη διενέργεια ΕΔΕ ή άλλα μέτρα για την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα αναχωρούν από την κεντρική πλατεία της Κερατέας πούλμαν για να μεταφέρουν κατοίκους στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους πέντε συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο μπροστά από το δημαρχείο της Κερατέας και θα ακολουθήσει πορεία των κατοίκων μέχρι τη Λαυρίου, όπου έχουν στήσει το μπλόκο για να αποκλείσουν στις αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα την πρόσβαση στο χώρο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=383444&dt=09/02/2011#ixzz1DSfZemia

Σχόλια μέσω facebook
Διαβάστε επίσης:  Προμηθέας - Λαύριο 77-66