Κλειστοί την Τετάρτη και την Πέμπτη θα παραμείνουν οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση των δημάρχων που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση των αιρετών ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τους εργαζομένους στους δήμους σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.00.

«Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα καταβληθούν οι πόροι που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό με τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Στο μεταξύ χθες το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την απόδοση στους δήμους 35 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της δ’ δόσης των οφειλών του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 213 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση θα διατεθεί, σύμφωνα με απόφαση, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων της χώρας, όπως είχε ζητήσει και η ΚΕΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στις περιπτώσεις των δήμων που υφίστανται ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τα ποσά που θα τους αποδοθούν, διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.