Εβαλαν λουκέτο σε ΚΕΠ και Δημαρχείο οι υπάλληλοι του Δήμου Κερατέας και  ενώθηκαν με τους μαθητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους, αφήνοντας άδεια τα keratea-diadilosi_1θρανία για να διαμαρτυρηθούν στην επικείμενη επέμβαση των ΜΑΤ για την εγκατάσταση της χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου. Ολοι μαζί βάδισαν και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Το έχουν πάρει πάνω τους το θέμα και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον πολιτισμό τους αλλά και το δικαίωμά τους να διατηρήσουν καθαρή τη περιοχή που γεννήθηκαν.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Ιατρού, δήλωσε για μια ακόμα φορά την παράνομη συνέχιση οποιασδήποτε ενέργειας που σχετίζεται με την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη περιοχή, keratea-mathiton_3εμφανίζοντας όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις δικαστικές διαμάχες που εκκρεμούν. Η Κερατέα δεν πρόκειται να αφήσει να συντελεστεί αυτό το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, τόνισε. Μικροί και μεγάλοι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον τόπο τους και για ό,τι συμβεί στην επικείμενη επέμβαση θα είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνη η Κυβέρνηση και η αστυνομία που παρανομούν.
Ο αγώνας δίνει νέα δυναμική στην πόλη
Η ζωή συνεχίζεται στην πόλη με αμείωτο κέφι και ενδιαφέρον, παρά τα τύμπανα πολέμου. Ως άλλοτε οι Σπαρτιάτες, που χόρευαν και τραγουδούσαν λίγο πριν τη μάχη!