Το 1ο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Κερατέας, αλλά και το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λαυρίου επισκέφθηκε σήμερα – πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς – ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Πέτρος Φιλίππου για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο κ. Φιλίππου ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου. Παράλληλα, τους διαβεβαίωσε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους σε όποια προβλήματα υπάρχουν και εμποδίζουν την άρτια λειτουργία των σχολείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης στο μείζον θέμα της μεταφοράς των μαθητών, για την επίλυση του οποίου ήδη η Περιφέρεια έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν είχε φροντίσει να το λύσει έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα. Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα, αφού ήδη μόλις χθες (Τετάρτη 10/9) ψηφίστηκε η τροπολογία που είχε προτείνει η νέα Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ειδικά στα γυμνάσια, τα λύκεια και τα ειδικά σχολεία.