Οι εταιρείες που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τις 6 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοµάζα ισχύος ≤1 MW (η κάθε μία) στο Μαρκόπουλο, θα αναβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια για την περιοχή, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν τα εγκαταλείπουν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με όποια άλλη, τροποποιημένη, επενδυτική πρόταση.

Η εταιρείες σκέφτονται να κατασκευάσουν μία μονάδα παραγωγής (εκτός Μαρκοπούλου) έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να διαπιστώσει πως λειτουργούν τέτοιες μονάδες και ποιές οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.
Η προγραμματισμένη για εχθές, Παρασκευή, συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, για το θέμα των 6 ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων, δεν πραγματοποιήθηκε καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία (12 παρόντες από τους 33), έτσι λοιπόν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 20:30, χωρίς την απαιτούμενη απαρτία. Στη συνέχεια, τη Τετάρτη, θα συνεδριάσουν οι 15 σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας, ώστε με βάση την απόφαση της επιτροπής διαβούλευσης αλλά και τα επιστημονικά στοιχεία που θα έχουν συγκεντρωθεί, να συνταχθεί η εισήγηση για να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων
Τα μέλη της Επιτροπή Αγώνα σε Μαρκόπουλο και Πόρτο-Ράφτη ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να υπάρξει μία σαφής αρνητική απόφαση, ώστε να μην αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει η συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση.
Η Επιτροπή Αγώνα, τονίζει πως «όποιος τολμήσει να αγνοήσει το λαό της περιοχής θα μας βρει μπροστά του, είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια. Δεν θυσιάζουμε την υγεία, τις ζωές μας και το περιβάλλον για τα κέρδη ιδιωτών. Δεν συμφωνούμε σε ένα έργο από το οποίο δε θα κερδίσει τίποτα ο τόπος μας και ο λαός του αλλά αντίθετα θα χάσει από την ποιότητα ζωής». Μάλιστα, καλεί τους κατοίκους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αντίθεσή τους στη δημιουργία των μονάδων αυτών, με συλλογή «υπογραφών» (δείτε – υπογράψτε εδώ).

Δελτίο Τύπου για τη χτεσινή συνάντηση της Επιτροπής Διαβούλευσης στο Δ. Μαρκόπουλου

Πρώτη νίκη για το λαό του Δήμου μας αποτελεί η ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναβάλλει την επένδυσή της

Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική αρνητική απόφαση από το Δήμο και την περιφέρεια ώστε να μην επανέλθει το έργο ούτε στο μέλλον.

Κατά τη σύγκλιση της επιτροπής διαβούλευσης στο Δήμο Μαρκοπούλου την Παρασκευή 29/3, στο ξεκίνημα ο αντιδήμαρχος Μεθενίτης Βασίλης ανακοίνωσε ότι μόλις πριν την συνάντηση ενημερώθηκε από τους δύο εκπροσώπους της εταιρείας που παρεβρίσκονταν, ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναβάλλει την επένδυσή της για αργότερα!!!

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πρώτη ΝΙΚΗ των συμπολιτών στο Δήμο μας την οποία πετύχαμε με τις αντιδράσεις όλων.
Η εταιρεία που δήλωνε μόλις χτες ότι «οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές»
οδηγήθηκε σε άτακτη υποχώρηση και ανακοίνωσε την αναβολή των σχεδίων της.

Η Επιτροπής Αγώνα:

  • Καλεί το λαό της πόλης σε εγρήγορση. Με αυτή την ανακοίνωση η εταιρεία και όσοι τη συνδράμουν προσπαθούν να αποφύγουν την κατηγορηματική αρνητική τοποθέτηση του Δήμου και της περιφέρειας κάτω από το βάροος των αντιδράσεων των πολιτών.
  • Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η ανακοίνωση να αποδειχτεί ο ελιγμός ώστε να επανέλθει το έργο «βελτιωμένο» σε όποια άλλη μορφή, στο μέλλον.
  • Πρέπει ΤΩΡΑ να κλείσει οριστικά το ζήτημα (άλλωστε υπάρχει επίσημα κατατεθειμένη η πρόταση και δεν εξαφανίζεται με μια ανακοίνωση) με σαφή αρνητική απόφαση από το Δήμο (άλλωστε μέχρι τώρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ) και στη συνέχεια από την περιφέρεια.  
  • Ο Δήμος οφείλει να φέρει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 5/4, όπως είχε προγραμματίσει και να πάρει σαφή αρνητική θέση.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν την ενημέρωση του κόσμου και τη συλλογή υπογραφών και να έχουν μαζική παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 5/4 ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα παρθεί οριστική απόφαση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ

«Όχι στα χαράτσια» Τηλ. 6934552574, [email protected], epagomarko.blogspot.gr,

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Πηγές ενημέρωσης:
http://www.mesogianews.gr/
epagomarko.blogspot.gr