Κοπή πίτας από τους χειμερινούς κολυμβητές Λαυρίου στην παραλία “Οξυγόνο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την καθιερωμένη πίτα για το 2013 έκοψαν σήμερα οι χειμερινοί κολυμβητές Λαυρίου στην παραλία”Οξυγόνο” στο Λαύριο.

Η κολύμβηση σε κρύα νερά μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα.
Μεγαλώνοντας σε μια χώρα που έχει ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η κολύμβηση έχει συνδυαστεί με ζεστά νερά και θερμό κλίμα και είναι κυρίως συνώνυμο του καλοκαιριού.

Το κολύμπι σε κρύα νερά κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι σαφώς κάτι πολύ πιο δύσκολο και όχι τόσο συνηθισμένο, ειδικά στην Ελλάδα, αν όμως θέλετε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, η χειμερινή κολύμβηση είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος, επειδή το σώμα αναγκάζεται να δουλέψει πιο σκληρά για να συνηθίσει στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η κολύμβηση είναι ούτως ή άλλως η τέλεια καρδιαγγειακή άσκηση, καθώς δυναμώνει τους μυς της καρδιάς και βελτιώνει την παροχή οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματος. Οι δεινοί κολυμβητές έχουν μεγάλες αντοχές και εξαιρετική ευελιξία, ισορροπία, σωστή στάση σώματος και είναι πιο ανθεκτικοί στις ασθένειες.

Γιατί λοιπόν η κολύμβηση σε κρύα νερά καίει πιο γρήγορα τις θερμίδες;

Κολυμπώντας σε κρύα νερά, η θερμοκρασία του αέρα είναι ψυχρότερη από την θερμοκρασία του σώματος κι έτσι ο οργανισμός πρέπει να «κάνει υπερωρίες» για να έρθει σε ισορροπία με το περιβάλλον. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται πολλή ενέργεια και πολλά καύσιμα. Έτσι, αν βρεθεί σε μια κρύα περιοχή, το σώμα θα αναγκαστεί να κάψει πολύ περισσότερες θερμίδες και ενέργεια για να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα να χάνουμε γρηγορότερα βάρος.

Επίσης, οι ανατριχίλες που νιώθουμε σε μια παγωμένη πισίνα ή στην κρύα θάλασσα επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας, κάνοντάς τον πιο γρήγορο. Όσο πιο γρήγορος είναι ο μεταβολισμός, τόσο πιο γρήγορα μεταβολίζεται η τροφή και καίγονται οι θερμίδες, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται αποθήκες λίπους στο σώμα.

Ωστόσο, αν το νερό είναι υπερβολικά κρύο το κολύμπι απαγορεύεται καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για υποθερμία. Οι άνθρωποι που παθαίνουν υποθερμία εμφανίζουν συμπτώματα όπως αδύναμο σφυγμό, δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδες ή μεγάλη αδυναμία και δυσκολία στη σκέψη και την ομιλία. Κολυμπήστε ελεύθερα στο κρύα νερά, παίρνοντας όμως πάντα τις κατάλληλες προφυλάξεις και χωρίς υπερβολές.

Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/FITNESS-EYEXIA/item/34126-merikoi-kaloi-logoi-gia-na-ginete-cheimerinoi-kolymbhtes#ixzz2HtRybN8a

Σχόλια μέσω facebook