ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Κερατέα 4/11/2011 
«ΟΤΑΝ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Κ. Υπουργέ,
Πριν από μερικές ημέρες, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους σας, δημοσιεύσατε επιστολή, στην οποία «συμβουλεύατε» κάποιους – αναρωτιέμαι ποιους – να προχωρήσουν στην «ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων». 
Σας είδα επίσης κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου να στέκεστε γεμάτη υπερηφάνεια και μπροστά σας να παρελαύνουν οι μαθητές, τα παιδιά μας. 
 
Ως γονέας και ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Κερατέας, δε μπορώ παρά να εκφράσω τη λύπη μου και τη δυσαρέσκεια μου για τη στάση σας αλλά και το «έργο» σας στο Υπουργείο όσον αφορά την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Χρησιμοποιώ εισαγωγικά για το έργο, γιατί στην ουσία δεν υπάρχει έργο. Εκτός από τη γνωστή ιστορία με τις ελλείψεις βιβλίων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ελλείψεις δασκάλων. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι και τη δικαιολογία, από τη στιγμή που το Σχολείο μας συστηματικά αγνοείται τα τελευταία χρόνια. 
Για ποια ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας συζητούμε όταν τα παιδιά μας δε διδάσκονται Αγγλικά;  
Πώς είναι δυνατό ο σχεδιασμός των θέσεων διδακτικού προσωπικού να γίνεται αφού έχουν ξεκινήσει τα σχολεία; Θεωρείτε ότι το υπουργείο σας λειτουργεί αποτελεσματικά όταν το σχολείο μας ξεκινάει χωρίς Δάσκαλο ΣΤ’ Τάξης, Δασκάλα Αγγλικών, Δασκάλα Γερμανικών γυμναστή, Δασκάλα Καλλιτεχνικών, Δασκάλα Μουσικής;  
Με ποια κριτήρια κάποιοι αποφασίζουν, ποια παιδιά θα μορφωθούν καλύτερα από κάποια άλλα? Πώς είναι δυνατό να έχουν γίνει ενοποιήσεις Σχολείων (Καλλικράτης) με στόχο την καλύτερη διαχείριση διδακτικού προσωπικού και το Σχολείο να ξεκινά με περισσότερες ελλείψεις; 
Μην απορείτε που οι μαθητές σηκώνουν μαύρα μαντίλια ή αποστρέφουν το βλέμμα τους. Εσείς το προκαλέσατε. Πριν κατηγορήσετε συντεχνίες και σκοτεινές δυνάμεις, για τη σημερινή κατάσταση. κάντε την αυτοκριτική σας και διορθώστε «τα του οίκου» σας. 
Επειδή όμως η αυτοκριτική για έναν πολιτικό είναι άγνωστη έννοια και τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει, τουλάχιστον στείλτε στο Σχολείο μας το προσωπικό που λείπει.
  
 Με εκτίμηση
Γιαννακούρος Αλέξανδρος
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
 
 
 
Απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 
Στις 22 Νοεμβρίου η μόνη έλλειψη εκπαιδευτικού που υπήρχε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κερατέας ήταν για το μάθημα των Αγγλικών, μας απάντησαν από το Υπουργείο Παιδείας. Στις υπόλοιπες ειδικότητες τα κενά έχουν καλυφθεί.
 
Από το Υπουργείο Παιδείας πληροφορηθήκαμε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι Διευθυντές των Σχολείων έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν το Υπουργείο για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια το Υπουργείο φροντίζει να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές, που σε πολλές περιπτώσεις αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία είτε λόγω της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο, είτε λόγω ασθένειας ή εγκυμοσύνης.
 
Σε Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, είχε πει ότι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει καταγραφεί το σύνολο των λειτουργικών κενών και θα ανακοινωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα
Οι τοποθετήσεις αναπληρωτών- είχε δηλώσει η Υπουργός- θα γίνονταν έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Επομένως, για το σχολείο της Κερατέας η καθυστέρηση στην τοποθέτηση αναπληρωτών οφείλεται στις περιπτώσεις που αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία είτε λόγω της περιοχής όπου βρίσκεται το σχολείο, είτε λόγω ασθένειας ή εγκυμοσύνης. 
toblogsas.skai.gr