(Μία συνταγή της ….αρβανίτικης  γιαγιάς)


Υλικά
:

– 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, φρέσκες και άρτι αφιχθείσες από τις οδομαχίες της Αθήνας

– 1 κουνούπ-σαματά, κατά προτίμηση με σύστημα ψεκασμού του άμαχου λαού

– 3 ανεγκέφαλοι υπουργοί της δοσίλογης κυβέρνησης του ΠΑ(Τ)ΣΟΚ, με πρωτοστατούντα εκείνο το αψιλό το παλικάρι με την κοιλιά που σκουπίζει το πάτωμα, το Παγκαλοδίαιτο ντε…, που δεν νοούν να καταλάβουν πως στην Κερατιά δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, με όποιο μέσο και να προσπαθούν (ξέρουν εκείνοι και κάποιοι άλλοι, τι εννοεί ο καλός μάγειρας – μέγαιρας!)

– κάπου 120 κασόνια μπυρομπούκαλα, ελαφρώς μεταχειρισμένα, καλά γεμισμένα με υλικό ρωσικής προέλευσης και σφραγισμένα με επιμέλεια και αγάπη για τους αποδέκτες τους

– 15000 τρελαμένοι Κερατιώτες που επιμένουν να θέλουν το δίκιο τους, οι άτιμοι (Αυτό πάλι που το ξανακούσατε; Να αντιστέκονται στα σκουπίδια της Αττικής, της Πελοποννήσου, ίσως και της Ιταλίας! Αχάριστοι είναι, αλλά τέλος πάντων, τώρα μαγειρεύουμε!!)

– Πιπέρι και άλλα χημικά καρυκεύματα δεν χρειαζόμαστε, έχουν μπόλικο οι ΜΑΤατζήδες και μας το προσφέρουν άφθονο και δωρεάν με τις ευλογίες του Παγκαλοδίαιτου

Εκτέλεση:

– Περικυκλώνουμε τις φρέσκες διμοιρίες των ΜΑΤ με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην ξέρουν, από που τους έρχεται.

– μόλις αυτές αρχίσουν να ιδρώνουν με το ζέσταμα που τους κάνουμε, τις σβήνουμε με μερικές δεκάδες μπυρομπούκαλα, για να (μην)  παραψηθούν

– περιμένουμε να έρθει το κουνούπ-σαματά για να προσθέσει μία αίσθηση αέρα στη μαγειρική μας και να αναλάβει το πασπάλισμα των καρυκευμάτων. (Προσέχουμε όμως μη μας αφήσει σύξυλους για να τρέξει πρώτα να συλλάβει κανένα κοπάδι αμνοερίφια στα πέριξ βουνά της Κερατιάς. Το’χει ξανακάνει, σας λέω.)

– προσθέτουμε ψιλοκομμένους και τσουρουφλισμένους τους τρεις ανεγκέφαλους για να δώσουν το άρωμά της βρώμας των σκουπιδιών που θέλουν να μας στείλουν. Προσοχή στη σαπιοκοιλιά του Παγκαλοδίαιτου! Δεν τη βάζουμε όλη, κρατάμε και λίγο για τον χωνευτικό πατσά μετά το γεύμα! Για πιο πολύ ποικιλία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολίγον από μεγαλοεργολάβο. Θα δώσει άλλη γεύση, πιο ΠΛΟΥΣΙΑ.

– Τσιγαρίζουμε ελαφρά το μείγμα, προσθέτοντας μπόλικη ρώσικη σάλτσα, μέχρι το φαγητό μας να αρχίσει να …πρασινίζει από το κακό του.

– Αφήνουμε, τέλος, τους 15000 τρελαμένους Κερατιώτες να υποδείξουν στους καλοβρασμένους ΜΑΤατζήδες που ακριβώς θα πρέπει αυτά τα πρασινοστρουμφάκια να τοποθετήσουν τα υπόλοιπα μπουκάλια, ώστε αυτά να μην πάνε χαμένα.

Καλή σας όρεξη!

λαυριωτική

Υ.Σ. Μην προσπαθήσετε να το μαγειρέψετε, είναι αποκλειστική σπεσιαλιτέ της Κερατέας, αφού απαιτεί μεγάλη δόση θάρρους, επιθυμίας για δικαιοσύνη και – κυρίως – αποφασιστικότητας, την οποία οι συνδικαΛΙΣΤΕΣ σήμερα στην Αθήνα απέδειξαν πως δεν έχουν. Γιατί άραγε;;;;;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε, δεν έχετε παρά να έρθετε και εσείς και να μαγειρέψετε μαζί μας.