Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη, κάτοικοι της Κερατέας, του Γραμματικού και της Φυλής, έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΝΑ, ενώ παράλληλα κατέθεσαν αίτηση αναστολής των δημοπρατήσεων των έργων.

Προηγουμένως, είχε κατατεθεί στον ΕΣΔΝΑ πρόταση ενδιαφέροντος για τη δημοπράτηση του έργου στην Κερατέα, από τις ίδιες εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών που κατέθεσαν πρόταση ενδιαφέροντος και για το εργοστάσιο στο Γραμματικό, την Τρίτη.

Οι εταιρείες που κατέθεσαν τις προτάσεις, είναι:

η Ένωση Εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ,

η Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΔΕΗ ΑΕ,

η Ένωση Εταιρειών J&P ΑΒΑΞ ΑΕ- ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ,

η Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON GROUP NV-INTRAKAT AE – ENVITEC AE,

η εταιρεία NOVAERA HELLAS AE,

η Ένωση Προσώπων ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης ΑΕ,

η Ένωση Προσώπων ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ και

η Εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ.

Πριν ξεκινήσει η σημερινή διαδικασία, οι κάτοικοι της Κερατέας κατέθεσαν αίτημα αναστολής της διαδικασίας των δημοπρατήσεων, με το επιχείρημα ότι η διαδικασία είναι παράνομη. Μάλιστα, το αίτημα συζητήθηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαγωνισμού στον ΕΔΣΝΑ Θ. Καρδοματέα, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Συγχρόνως, κατατέθηκε αίτηση αναστολής της απόφασης της Περιφέρειας και στην Επιτροπή Νομιμότητας Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία κρίνει τις αποφάσεις των διοικητικών οργάνων. Κύριο επιχείρημα των κατοίκων της Κερατέας είναι ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη.

Το απόγευμα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρώην δήμαρχο Κερατέας Στ. Ιατρού σχετικά με τις προσφυγές και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να ληφθούν σε πολιτικό, νομικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή ενημέρωσης: