ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Κάλαντα από τον Λαογραφικό Σύλλογο Απόλλων Κερατέας και τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Κερατέας «Ηγέχορο» στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Τα κάλαντα έψαλαν στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής χορευτές και χορεύτριες του Λαογραφικού Συλλόγου Απόλλων Κερατέας και του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» που επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη συνοδευόμενοι από τους χοροδιδασκάλους και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δύο συλλόγων, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο της παραμονής των Χριστουγέννων.

Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα παραδοσιακά κάλαντα που έψαλαν τα χορευτικά μέλη του Απόλλωνα και του Ηγέχορου, έδωσαν ένα γιορτινό και χαρούμενο τόνο στην ατμόσφαιρα των ημερών.

Ακολούθησαν κεράσματα με τα παραδοσιακά γλυκίσματα των Χριστουγέννων (μελομακάρονα, κουραμπιέδες) αλλά και βραστό κρασί από τα Μεσόγεια και ανταλλαγή ευχών για καλές γιορτές και ένα ευτυχές,  ελπιδοφόρο, αισιόδοξο και δημιουργικό νέο έτος. Ο κ. Φιλίππου πρόσφερε ως αναμνηστικά βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης των συλλόγων και ευχήθηκε στα μέλη τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διάσωση, τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων του λαού μας.