​Στα ίχνη του αδίστακτου εμπρηστή που κατέκαψε την περιοχή της Λαυρεωτικής βρίσκονται οι διωκτικές αρχές. Ο δράστης μόνο τον τελευταίο μήνα ευθύνεται για τουλάχιστον 7 πυρκαγιές ενώ στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΤΑΡ θα δείτε τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που χρησιμοποιεί για να βάζει τις φωτιές.

Κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί που εντοπίστηκαν στην περιοχή όπου εκδηλώθηκαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Οι πυροσβέστες μόνο τον τελευταίο μήνα βρήκαν επτά πανομοιότυπους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ισάριθμες πυρκαγιές.

Ποιο είναι όμως το προφίλ του άγνωστου δράστη;

Όλοι οι εμπρησμοί έγιναν τα Σαββατοκύριακα και πάντα το μεσημέρι. Ο εμπρηστής γνωρίζει άριστα την περιοχή και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν τοποθετεί τους αυτοσχέδιους μηχανισμούς κυρίως σε τυφλές στροφές του δρόμου μέσα στα ξερά χόρτα.

Αυτό κάνει τις διωκτικές αρχές να εκτιμούν ότι πιθανότατα έχει και συνεργό που κρατάει τσίλιες. Χρησιμοποιεί μεταφορικό μέσο πιθανότατα αυτοκίνητο και σίγουρα του αρέσει να βλέπει τις φλόγες αλλά και την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι πυροσβέστες εκτιμούν επίσης ότι ο εμπρηστής είναι πιθανότατα σε θέση να γνωρίζει τα σημεία όπου σταθμεύουν τα πυροσβεστικά οχήματα στη γύρω περιοχή.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο του ΣΤΑΡ εδώ

Πηγή ενημέρωσης: http://www.star.gr/