ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘεσμό αποτελεί το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά Μίνι βόλεϊ, που διοργανώνει εδώ και τέσσερα χρόνια με απόλυτη επιτυχία ο Γ.Σ. Κερατέας. Το κλειστό δημοτικό γήπεδο Κερατέας άνοιξε τις πόρτες του, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 10π.μ. και γέμισε με παιδικά χαμόγελα από περίπου 300 λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες βόλεϊ!Για πάνω από τέσσερις ώρες οι εκκολαπτόμενοι άσοι των πέντε σωματείων, που συμμετείχαν στο τουρνουά των Μεσογείων, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, στα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα γηπεδάκια, υπό το βλέμμα των προπονητών τους, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους θεατές που γέμισαν το κλειστό της Κερατέας.
Στο φετινό τουρνουά εκτός του ΓΣ Κερατέας συμμετείχαν ακόμη ο ΑΣ Κτησιφών Παιανίας, ΑΣ Λαυρίου, Μελισσιακός ΑΟ και Κολλέγιο Αθηνών με αθλητές και αθλήτριες από 6 έως 12 ετών.Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Κερατέας, κ. Γεώργιος Κόκκινος, εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος τόσο από την προσέλευση των συμμετεχόντων, όσο και από την άρτια διοργάνωση των υπευθύνων των ακαδημιών βόλεϊ του συλλόγου. «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια γιορτή του βόλεϊ. Χαιρόμαστε με την χαρά των παιδιών και παίρνουμε δύναμη από την ενέργειά τους», ανέφερε αρχικά ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε: «Η παρουσία τους μας επιτρέπει να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον του αθλήματος. Εκ μέρους του ΓΣ Κερατέας, ευχαριστώ τα σωματεία ΑΣ Λαυρίου, ΑΣ Παιανίας Κτησιφών, Κολλέγιο Αθηνών και Μελισσιακός ΑΟ, τους προπονητές και τους αθλητές τους για τη συμμετοχή τους, τους γονείς για την παρουσία τους καθώς και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Είμαστε άκρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα». Ενώ κατέληξε λέγοντας: «Καλές γιορτές σε όλους και καλή δύναμη για τη συνέχεια»!Ο ΓΣ Κερατέας είναι από τους συλλόγους, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις υποδομές του, έχοντας παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ, που έχει περάσει και από τα μεγάλα σαλόνια και φέτος αριθμεί περίπου 160 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες από 6 ετών! 

Ο έφορος των ακαδημιών βόλεϊ, κ Κώστας Παναγιώτου ανέφερε: «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε στις τάξεις των ακαδημιών μας περίπου 160 παιδιά, τα οποία προπονούνται από πέντε προπονητές και προπονήτριες στις εγκαταστάσεις μας. Αυτοί είναι οι: Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος (Γυναίκες και Κορασίδες), Ιωάννα Πολυμερά (Παγκορασίδες Α’ και Β’), Θεοδώρα Αγγελή (Παγκορασίδες Γ’), Βασιλική Σκυλάκου (μίνι) και Χρήστος Τζιτζόβας (άνδρες- αγόρια). Εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε καθιερώσει αυτήν την γιορτή του βόλεϊ λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς στόχος μας είναι η ανάπτυξη των υποδομών μας. Ευχαριστούμε πολύ τα σωματεία που μας έκαναν την τιμή να δώσουν το «παρών» στο τουρνουά μίνι βόλεϊ».Η προπονήτρια των Παγκορασίδων του συλλόγου των Μεσογείων, κ. Ιωάννα Πολυμερά, με την σειρά της υπογράμμισε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο σύλλογός μας, η Κερατέα διοργάνωσε το καθιερωμένο τουρνουά μίνι βόλεϊ. Το τουρνουά αυτό πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα και μετά από 4 χρόνια φέτος καταφέραμε να έχουμε συμμετοχή από πέντε σωματεία. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρό μας, κ. Γιώργο Κόκκινο, στον ταμία κ. Θανάση Ρέρρα, τον αντιπρόεδρο, κ. Κώστα Ανδρέου και στον έφορο, κ. Κώστα Παναγιώτου, στους οποίους οφείλεται το σημερινό αποτέλεσμα. Ο σκοπός του τουρνουά είναι καθαρά και μόνο για την διασκέδαση των παιδιών, ενώ πρόκειται για μια προάσκηση, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημά μας! Ευχαριστούμε τον Δήμο για το νέο κλειστό γήπεδο που μας παρέχει, καθώς έτσι καταφέραμε να αυξήσουμε τις ώρες προπόνησης των παιδιών».

Εν συνεχεία η νεαρή προπονήτρια ανέφερε: «Σίγουρα η γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, έχει βοηθήσει στην αύξηση των παιδιών στις ακαδημίες, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά θέλουν να μάθουν τα… μυστικά του βόλεϊ. Από τα 20 παιδιά πλέον «μετράμε» 160 παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ. Επιπρόσθετα η δημιουργία του γηπέδου μπιτς βόλεϊ εδώ και δύο χρόνια, είναι ένα ακόμη στοιχείο που ωθεί τα παιδιά στην ενασχόλησή τους με το άθλημα, ενώ παράλληλα δεν χάνουν την επαφή τους με το βόλεϊ κατά τους θερινούς μήνες. Το πιο βασικό στον αθλητισμό είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν την ομαδικότητα, και παράλληλα να λειτουργούν σε έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας μας. Η αθλητική παιδεία είναι σημαντική στην ανάπτυξη ενός ατόμου καθώς καθορίζει τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα αποτελεί μέσω εκτόνωσης».
«Κλείνοντας» η Ιωάννα Πολυμερά ευχήθηκε ενόψει Χριστουγέννων: «Να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις ακαδημίες μας στο βόλεϊ και το νέο έτος να φτάσουμε τα… 500»!