Άξιο δημοσίευσης βρήκαμε το παρακάτω σχόλιο πολίτη που έδωσε στο site της Δημόσιας Διαβούλευσης μια άλλη οπτική για τις κάρτες του Δημότη.

“Με την εισαγωγή της έξυπνης «κάρτας του Δημότη», ξεκινά η υλοποίηση της «κάρτας του πολίτη». Με αυτή περνούν οι Δήμοι στην αυτόματη εξυπηρέτηση (π.χ. έκδοση πιστοποιητικών), αλλά και διευκολύνεται η συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες (π.χ. τοπικά δημοψηφίσματα)” υποστηρίζουν οι αρμόδιοι απ’ την κυβέρνηση.

Και απαντάει ο πολίτης:

«Κύριε υπουργέ, μας λέτε ότι πρέπει να βγάλουμε άλλη μια κάρτα, να την κάνουμε τι; Προσπαθούμε να σπάσουμε την γραφειοκρατεία με ακόμα μία κάρτα; Συγνώμη αλλά αν αυτό είναι λύση τότε κάνουμε πέντε βήματα μπροστά και διακόσια πίσω! Έτσι θα μειώσετε το κράτος; Δηλαδή τόσα »μυαλά» αυτό σκεφτήκατε;

Μεγάλο βήμα θα ήταν να έχουμε μόνο μία κάρτα για όλα. Εμείς που είμαστε απλοί άνθρωποι και κάνουμε μόνοι μας τις δουλειές μας κατέχουμε τους εξής αριθμούς:
Αριθμός διαβατηρίου, Αριθμός ταυτότητας, αριθμός μητρώου σε ασφαλιστικό ταμείο ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμός δημοτολογίου, αριθμός διπλώματος οδήγησης, αριθμός για τις εκλογές, αριθμός για το επιμελητήριο, κ.λ.π.

Όλα αυτά δεν μπορείτε να τα συνδυάσετε σε έναν αριθμό; (Ξέρουμε ότι αυτό γίνεται πολύ εύκολα)

Αλλά βέβαια τους κακομαθημένους που πληρώνουμε στο δημόσιο τομέα τι θα τους κάνουμε;
Αυτή είναι η πρόοδος, να την χαιρόμαστε όλοι μαζί!!!!!!!!»

πηγή εφημερίδα εβδόμη 23-1-2010