Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες 240 μετανάστες, από τους οποίους τα 80 είναι παιδιά , αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφής και φαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αφού παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.
Οι 240 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80 παιδιά, τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.

Οι προμηθευτές του Κέντρου δεν έχουν πληρωθεί για ολόκληρο το 2013, με αποτέλεσμα να διακόψουν την πίστωση. Αιτία, η καθυστέρηση από το Πρωτοδικείο Αθηνών να προχωρήσει στην ανακήρυξη του νέου ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διόρισε πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, ώστε να εκταμιευθούν τα κονδύλια – κυρίως από την ευρωπαϊκή Ένωση, όπως κατήγγειλε στο ρ/σ ΚΟΚΚΙΝΟ ο  Διευθυντής του Κέντρου  Προσφύγων Λαυρίου Βασίλης Λυρίτσης.
Υπάρχει έκκληση από τους αλληλέγγυους για συντονισμό φορέων και πολιτών, τόσο για να καταγγελθεί η γραφειοκρατία και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση μετανάστες και εργαζόμενους, όσο και για άμεση βοήθεια στο Κέντρο.  Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μπορούν να τηλεφωνήσουν στο Κέντρο στον αριθμό: 22920-27744.
Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης “Ε”newsroom enet
Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης “Ε”Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης “Ε”
Πηγή ενημέρωσης: http://www.enet.gr/

Διαβάστε σχετικά:


Άμεση βοήθεια σε τροφιμα για τους πρόσφυγες στο ΛαύριοΆμεση βοήθεια σε τροφιμα για τους πρόσφυγες στο Λαύριο

Λαύριο – Κέντρο προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου Λίστα αναγκών 20/ 10/ 2013Στο κέντρο ζουν 15 βρέφη ,65 παιδά και 220 ενήλικεςΓια τα βρέφη: παιδικά γάλατα σε σκόνη, πάνεςΓια τα παιδιά: ψωμί, βούτ…