Λαύριο – Κέντρο προσφύγων αιτούντων πολιτικού ασύλου

Λίστα αναγκών 20/ 10/ 2013

Στο κέντρο ζουν 15 βρέφη ,65 παιδά και 220 ενήλικες

Για τα βρέφη: παιδικά γάλατα σε σκόνη, πάνες

Για τα παιδιά: ψωμί, βούτυρο, τυρί κίτρινο (σε φέτες) και σαλάμι
(πρωινό σχολείου), γάλατα εβαπορέ, αυγά


Για όλους: λάδι, αλεύρι, κρέας, ντοματοπελτέ, λαχανικά, φρούτα,
Δευτερευόντως: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια

Καθαριστικά: σαπούνι πράσινο, χαρτί υγείας, σαμπουάν

Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε είδος, μπορούν να βοηθήσουν σε χρόνο. Δηλαδή να ασχοληθούν με τη συγκέντρωση των ειδών, από πέντε σημεία των Αθηνών, (Βόρεια, Νότια, Ανατολικά, Δυτικά , Κέντρο) ώστε να γίνει μια αποστολή την Κυριακή και μία τη Δευτέρα.

Επίσης όλοι κοινοποιόντας την λίστα σε τοίχους, ομάδες και σελίδες μαζί με το λίνκ της ομάδας αυτής για συντονισμό.

Φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να τα πάνε και μόνοι τους τα πράγματα στο κέντρο προσφύγων για να δώσουν χαρά και στα παιδιά και στον εαυτό τους. Στην αλληλεγγύη αυτός που δίνει παίρνει περισσότερα από τον παραλήπτη. Αυτό το ξέρουμε όλοι από την εμπειρία μας.

Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ή δεν δίνουμε χρήματα !! Ό,τι δίνετε, μόνο σε είδος. Όσοι είστε από επαρχία και θέλετε να συνεισφέρετε υπάρχει τρόπος: στέλνετε σε κάποιο δικό σας άνθρωπο στην Αθήνα τα χρήματα, και εκείνος ψωνίζει αυτά που επιθυμείτε και μας ειδοποιεί να τα παραλάβουμε. Έτσι γλιτώνουμε τα μεταφορικά και δεν δημιουργούνται και σκοτεινά σημεία στην βοήθεια που καταλήγει αυτούσια στους πρόσφυγες.

Τό τηλέφωνο του κέντρου είναι: 22920 27744

Συντονισμός συγκέντρωσης των τροφίμων στην ομάδα facebook: Άμεση βοήθεια σε τρόφιμα γιά τους πρόσφυγες στο Λαύριο !!


https://www.facebook.com/groups/317217015023917/

Σημείωση: παρακαλούμε τα τρόφιμα να είναι κατά το δυνατόν σε όχι εύθραυστες συσκευασίες (πχ γυάλινα μπουκάλια ή χύμα ) και ακόμα καλύτερα σε χαρτοκιβώτια. Φυσικά κατα την συγκέντρωση θα γίνει διαχωρισμός και τακτοποιηση αλλά όσο μπορούμε να είναι ασφαλή.