Η Χαλκιδική διαδηλώνει στην Αθήνα για τα δάση, τη γη και το νερό

Σάββατο 12 Ιανουαρίου, πορεία για τα μεταλλεία χρυσού, στην Αθήνα.


Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και επικαλούμενοι μια ψευδεπίγραφη ανάπτυξη, πολιτικοί νάνοι σε αγαστή συνεργασία με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, αδιαφορώντας για τις εξακριβωμένες από ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον της περιοχής από τα σχεδιαζόμενα φαραωνικών διαστάσεων έργα, προχωρούν στην υλοποίηση ενός τερατουργήματος που:

1. Δεν έχει την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

2. Παραβιάζει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης

3. Διοχετεύει το σύνολο σχεδόν των κερδών έξω από την Ελλάδα.

4. Ολόκληρη η ιστορία της ΄΄επένδυσης΄΄ είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα επιχειρηματικής και πολιτικής διαπλοκής με φόντο το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

5. Όταν ΄΄τελειώσει΄΄ η δήθεν επένδυση και φύγουν οι ΄΄επενδυτές΄΄ θα αφήσουν την πρώην πανέμορφη Χαλκιδική ΚΡΑΝΙΟΥ τόπο, με ΄΄αμανάτι΄΄ άνεργους μεταλλωρύχους, λίμνες τελμάτων και άλλα παρόμοια απειλητικά τερατουργήματα που δεν θα μπορούν να διαχειριστούν ( λόγω και του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ που κανένας δεν θα μπορεί να αναλάβει) και με βαρύτατα χτυπημένες -για ευνόητους λόγους- τις άλλες διεξόδους απασχόλησης.

Πανέμορφα δάση αποψιλώνονται και ολόκληρες περιοχές στον Κάκαβο νιώθουν απειλητικό το μακρύ χέρι των Καναδών χρυσοθήρων – καταστροφέων.

Αυτά και πολλά άλλα ΣΟΒΑΡΑ θέματα έχουν τεθεί, χωρίς να απαντηθούν έστω και κατ΄ελάχιστο από τους οσφυοκάμπτες της εταιρείας και των πολιτικάντηδων σκιαγραφώντας ένα απειλητικό παρών και ΚΥΡΙΩΣ ένα ζοφερό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Σχόλια μέσω facebook