Επίθεση κουκουλοφόρων στο ΕΠΑΛ Λαυρίου με άγριο ξύλο, πέτρες και μολότοφ!

Παραλίγο να χυθεί παιδικό αίμα στο Επαγγελματικό Λύκειο Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται σε κατάληψη, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες του diktionews.gr 15 περίπου άτομα επιτέθηκαν σε μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου που βρίσκεται σε κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή.
Η επίθεση σημαδεύτηκε από πρωτοφανή αγριότητα αφού οι… επιτιθέμενοι εξαπέλυσαν πέτρες, αυγά αλλά και τρεις βόμβες μολότοφ κατά των παιδιών της κατάληψης. Παράλληλα προκάλεσαν και ζημιές στην κεντρική είσοδο του σχολείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να αποφευχθούν τα χειρότερα παρενέβη η αστυνομία η οποία μάλιστα περισυνέλλεξε από το προαύλιο του σχολείου ένα καπνογόνο και μία φωτοβολίδα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην «επίθεση».
Οι 15 «επιδρομείς» δεν έγινε δυνατό να αναγνωριστούν από τα παιδιά που περιφρουρούσαν την κατάληψη αφού είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες!
Όπως είναι φυσικό η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη αφού ένας ενδεχόμενος τραυματισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες Πάτρας όπως επεσήμαναν στο diktionews.gr γονείς μαθητών ενθυμούμενοι την τραγωδία με τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα το 1991 στο 3ο Λύκειο Πάτρας.
Τα κύρια αιτήματα των μαθητών που προχώρησαν στην κατάληψη η οποία συνεχίζεται, είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών, οι μετακινήσεις με το ΚΤΕΛ και τα μισθωμένα πούλμαν και κτιριακά προβλήματα.
Σχόλια μέσω facebook