ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΚΑΛΥΒΙΩΝ – Π. ΦΩΚΑΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ – ΛΑΥΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ
ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΚΑΛΥΒΙΩΝ – Π. ΦΩΚΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν, οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης των χωματερών Κερατέας – Καλυβίων – Π. Φώκαιας, από τον ΕΔΣΝΑ.
Οι δημοπρατήσεις που καθυστέρησαν λόγω των κλειστών τραπεζών ολοκληρώθηκαν σήμερα 5/8/2015.
Συμμετείχαν περί τις 50 εταιρείες, ενώ στο τέλος μειοδότης και ανάδοχος των έργων αναδείχτηκε και στους τρεις διαγωνισμούς η κατασκευαστική εταιρεία ΥΡΙΑ Α.Ε. με προσφερθείσα έκπτωση 52-57%.
Τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2015 για να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκά Κονδύλια.
Το έργα αυτά είχαν ακυρωθεί επανειλημμένα από το 2011 λόγω διαρκούς χρήσης των χώρων από τις Δημοτικές αρχές.
Επανήλθαν και επαναδημοπρατήθηκαν με συστηματικές ενέργειες της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, και διαδοχικές αποφάσεις της Ε.Ε. από πέρσι το Νοέμβριο.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Σταύρος Ιατρού, μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ δήλωσε:

“Σήμερα μαζί με την εκκίνηση της αλλαγής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική, πάγιο αίτημα των αγώνων μας, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση της περιβαλλοντικής αποκατάστασης των παλαιών χωματερών της περιοχής μας.

Η σύμπτωση και η συγκυρία είναι ευτυχής. Ειδικά για τους αγώνες της Κερατέας είναι η πλήρης δικαίωση. Και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό αλλάζουμε και έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης προωθούμε.

Σε μια δύσκολη εποχή όπου αγώνες υπάρχουν, αλλά ουδείς έχει νικήσει ουδείς έχει δικαιωθεί, φωτεινό παράδειγμα αγώνων που δικαιώνονται σε όλα τα επίπεδα, είναι μόνο αυτός της Κερατέας.
Αυτό γίνεται με πίστη στις παρακαταθήκες του πολύχρονου αγώνα μας, με συστηματική και αποτελεσματική εργασία, μεθοδικά, και με τεκμηριωμένες θέσεις.

Συνεχίζουμε για την πλήρη δικαίωση και νίκη”.

Σχόλια μέσω facebook