Με έκπληξη, απορία, που φτάνουν όμως στα όρια της πολιτικής αγανάκτησης, διαβάσαμε στο διαδίκτυο την από 2/7/2012 ανακοίνωση του κ. Λεβαντή όπου μας κατηγορεί, ότι δέχεται μια κλιμακούμενη επίθεση χωρίς αρχές και επιχειρήματα.
Του απαντάμε ότι σε αυτού του είδους τις πολιτικά «πρωτόγονες» και αήθεις επιθέσεις ειδικεύεται αποκλειστικά ο ίδιος ή ο αντ’ αυτού χρόνια τώρα.
Η Δημοτική Καινοτομία ως δημοτική παράταξη έρχεται από πολύ παλιά, τα στελέχη της έχουν δώσει δείγματα γραφής ως προς το ήθος τους, τους κοινωνικούς τους αγώνες, τις πολιτικές τους αρχές, την αγάπη τους προς την περιοχή και την αποτελεσματικότητά τους ως προς την λύση των προβλημάτων.
Από την πρώτη στιγμή σεβαστήκαμε την απόφαση των πολιτών και από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας προσπαθούμε με τις προτάσεις μας να συνεισφέρουμε, να φανούμε χρήσιμοι,  να ενώσουμε τους κατοίκους και τις δυνάμεις των τριών περιοχών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα Νέο Καλλικρατικό Δήμο με προϋποθέσεις για την αυτόνομη οικονομική λειτουργία του, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα που διαθέτει η Λαυρεωτική για αυτή τη νέα πορεία. 
Δυστυχώς, κύριοι της «Νέας Εποχής» η αδυναμία σας να παρακολουθήσετε τις εξελίξεις και να ανταποκριθείτε στα νέα «καλλικρατικά», διοικητικά καθήκοντά σας, είχε ως αποτέλεσμα καταρχήν να διαλύσετε ότι θετικό υπήρχε στον πρώην Δήμο Λαυρίου.
Κλείσατε τις Δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ήταν οργανωμένες και απαραίτητες, με τη φαιδρή και παντελώς ανυπόστατη δικαιολογία ότι δήθεν είχαν δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, αγνοώντας επιμελώς και δολίως τα έσοδα και τις προοπτικές που είχαν οι επιχειρήσεις αυτές.
Διοικείτε το νέο Δήμο με τις τεράστιες δυνατότητες, χωρίς όραμα, «απολύτως φοβικά» και με δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατική νοοτροπία της δεκαετίας του 60, δημιουργώντας «μόνο νομικά πρόσωπα», τα οποία δεν επιτρέπεται από το Νόμο να λειτουργούν ούτε τα αναψυκτήρια, ούτε τους κινηματογράφους, ούτε να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ούτε να συνεργαστούν με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την αξιοποίηση  των δυνατοτήτων της περιοχής, με τελικό σκοπό την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και έσοδα για το Δήμο.
Οι δημότες του Λαυρίου γνώριζαν ότι το δημοτικό κατάστημα της πόλης τους ήταν ανοικτό πάνω από 16 ώρες την ημέρα και εργάζονταν σκληρά τα στελέχη και ο δήμαρχος.
Οι πρωτοβουλίες και τα αντανακλαστικά μας όλα αυτά τα χρόνια,  είχαν κάνει το Λαύριο παγκοσμίως γνωστό και ταυτόχρονα μία πόλη που αξιοποιούσε όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα με στόχο την ανάπτυξη, το σεβασμό στο περιβάλλον και στις διογκούμενες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Από την άλλη πλευρά, δυστυχώς η πανθομολογούμενη ανεπάρκεια, ανικανότητα και εσωστρέφειά σας, οδηγούν την Κερατέα, το Λαύριο και τον Άγιο Κωνσταντίνο, στην αφάνεια, στη μιζέρια και στο μαρασμό.

Ο τόπος μας όμως, πολύ περισσότερο στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, χρειάζεται ένα δήμαρχο και μια παράταξη των μεγάλων έργων, των δικτύων αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της προόδου.

Μια δημοτική αρχή  που μπορεί και οραματίζεται και όχι ένα δήμαρχο της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, της περιχαράκωσης και της αποανάπτυξης.
Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να μας αντιπολιτεύεστε χυδαία. Αναμασάτε κουραστικά την ίδια γελοία καραμέλα όπως το «Σπίτι των Ποντίων», το 1% των μετοχών της Olympic Marine, το θέμα της Καπερώνη, τον ψεκασμό των φοινίκων, τα συρματοπλέγματα και το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις και μια σειρά ακόμη  ΄΄ κατασκευασμένα΄΄ τρυκάκια, τα οποία έχουν πλέον καταπέσει.

Για όλες αυτές τις ΄΄ κατασκευές΄΄  έχουν δοθεί ρητές, κατηγορηματικές και αποστομωτικές απαντήσεις, ιδιαιτέρως αναλυτικές στα Δημοτικά Συμβούλια, πλήρως τεκμηριωμένες και συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 Οι τεκμηριωμένες μας εξηγήσεις έγιναν κατανοητές από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας που δεν είναι εμπαθείς, δεν φορούν παρωπίδες και αξιολογούν τα δεδομένα χωρίς δεσμεύσεις ή προκαταλήψεις, αλλά νηφάλια. Μόνο οι διορισμένοι και οι κλακαδόροι που σας περιτριγυρίζουν, για ευνόητους λόγους, εμμένουν στη χυδαιότητα και σαν γνήσια φερέφωνα αναμεταδίδουν τις αισχρές συκοφαντίες. Μάθετε λοιπόν ότι από δήθεν «κατήγοροι» θα υπάρξετε κατηγορούμενοι για τις ολιγωρίες σας και τις σκόπιμες επιλογές σας.

Η επιζήμια ανεπάρκεια σας και η έλλειψη οξυδέρκειας αποκαλύφθηκε με τις πυρκαγιές, όπου απορρίψατε τις θέσεις μας για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κηρυχτεί άμεσα η Λαυρεωτική ως πυρόπληκτη και αρνηθήκατε τις θέσεις μας να ζητηθούν χρήματα για την περιοχή μόνο και μόνο από πολιτική μικροψυχία και  αδικαιολόγητη εμπάθεια προς την παράταξή της Δημοτικής Καινοτομίας.
Απεναντίας ο κ. Φιλίππου κατάφερε χάρη στις άμεσες ενέργειες του ίδιου και του Δημοτικού Συμβουλίου του να κερδίσει 17.500.000,00 € για αντιπλημμυρικά έργα για τον Δήμο Σαρωνικού και όχι εσείς για τη Λαυρεωτική.

Επικίνδυνος για τον τόπο μας είναι αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της μοιρολατρίας, της παθητικότητας και της αδράνειας.

Αναφερθήκατε κ. Λεβαντή στην από 2/7/2012 ανακοίνωσή σας,  σε δήθεν μεθοδευμένες ενέργειες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο που «πρώτη φορά αντιμετωπίζετε».

 Σας υπενθυμίζουμε ότι όλοι μας έχουμε και μνήμη και κρίση και παρελθόν. Επειδή φαίνεται ότι πλέον διαθέτετε επιλεκτική μνήμη ρωτήστε τους πρώην δημάρχους Κερατέας κ.κ. Αντωνίου και Ιατρού να σας θυμίσουν τον πρωτόγονο και χυδαίο τρόπο με τον οποίο τους αντιπολιτευόσασταν σαν παράταξη και ο οποίος είναι σε πλήρη αντίθεση με τη δική μας αξιοπρεπή και ευπρεπή στάση.

Στάση που συνιστά μια υπεύθυνη, ώριμη και δημιουργική αντιπολίτευση.

Ωστόσο, φαίνεται επίσης να αγνοείτε σκόπιμα ότι ο κ. Παπασταυρόπουλος είναι ο δικός σας άνθρωπος που τον χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν.
Κύριε Λεβαντή, κύριοι της Νέας Εποχής
Η πορεία σας στο νέο Δήμο  Λαυρεωτικής η οποία ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2010 είναι μια πορεία «οχετού λάσπης», « καταστροφικού τοπικισμού», «εγκληματικής αδιαφορίας» για τα προβλήματα του τόπου, «απίστευτης εσωστρέφειας» και «δόλιων βυζαντινισμών».
Αλλάξτε πορεία γιατί οδηγείτε το πλοίο στη ξέρα. Η συνέχεια που ευαγγελίζεστε για μετά το 2014  είναι ένα όνειρο θερινό. Έχετε κάθε δικαίωμα στο όνειρο, αλλά και οι συμπολίτες μας έχουν κάθε δικαίωμα να βγουν από το σημερινό εφιάλτη.

Εμείς με σεμνότητα, ευπρέπεια και σεβασμό προς όλους τους πολίτες θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα οράματά μας. Να κάνουμε πράξη τη ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ της ανάπτυξης, της πραγματικής ενότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αίσθημα ευθύνης και πραγματικής ειλικρίνειας δεσμευόμαστε να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανατροπής της μίζερης και άθλιας σημερινής πραγματικότητας. Ονειρευόμαστε ένα δήμο συνεργασίας και αλληλεγγύης με όλους και ιδιαίτερα με αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο.
Η Δημοτική Καινοτομία με τη δημοτική της ομάδα θα συνεχίσει νηφάλια χωρίς «κραυγές» και «λεονταρισμούς», να αποτελεί την ήρεμη δύναμη, να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της όπως έκανε και πριν, για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις. Επίσης θα βρίσκεται με τους φίλους και τα μέλη της στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων, δίπλα – δίπλα με όλους τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους για τη λύση των προβλημάτων του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας.

                                                                                          Λαύριο 10-07-2012
      
        Για τη Δημοτική Ομάδα της Δημοτικής Καινοτομίας
                 
             
Ο Επικεφαλής:Δημήτριος Λουκάς
εστάλη από Δ. Λουκά

Σχετικά

forkeratea.com: Η ηλεκτρονική αρχειοθήκη δημοσιεύσεων που αφορούν την πόλη της Κερατέας και τον δήμο Λαυρεωτικής.